Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul, la raport! "Când văd selecţia pe care o face... trebuie apreciat pentru curaj"

Selecţionerul, la raport! "Când văd selecţia pe care o face... trebuie apreciat pentru curaj"

Echipa națională

Comentarii

Ioan Ovidiu Sabău, managerul general al Universităţii Cluj, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport, în care a vorbit inclusiv despre perioada petrecută de Cosmin Contra pe banca naţionalei.

Jocul tricolorilor din ultima perioadă l-a încântat pe Sabău. România are un singur eşec sub comanda lui Cosmin Contra, în 13 partide. Seria cea mai recentă arată nouă meciuri fără înfrângere pentru tricolori, dintre care şase victorii şi trei remize.
 
"Avem o naţională cu o bună organizare, cu jucători motivaţi, o echipă cred eu cu personalitate, aşa cum are şi Cosmin şi a avut-o întotdeauna, potrivită în momentul de faţă pentru echipa naţională. Este exact ceea ce consider că trebuia. Eu zic că mergem în direcţia bună", a spus Sabău pentru Telekom Sport.
 
Fostul antrenor, în prezent manager general la U Cluj, crede că renaşterea naţionalei i se datorează în mare parte lui Cosmin Contra şi modului său de a discuta cu jucătorii. "Cosmin este un băiat care ştie să respecte jucătorii, se impune nu numai prin ceea ce face, dar şi prin ceea ce a însemnat el. Îl văd un băiat foarte serios, nu îl văd să facă compromisuri. Văd şi selecţia pe care o face... poate greşi, dar şi faptul că dă încredere mare jucătorilor tineri, este un mare curaj. Să te duci să joci cu Drăguş... Trebuie apreciat un astfel de curaj, trebuie scos în evidenţă şi susţinut. Pentru că e normal ca aceşti tineri să fie ajutaţi".
 
Oficialul "şepcilor roşii" a discutat şi despre jucătorii de la naţionala Under-21, care, crede el, ar trebui promovaţi cât mai repede la naţionala mare. Poate chiar din preliminariile pentru Euro 2020.
 
"Dacă ne vom califica, eu zic că trebuie să avem grijă de aceşti jucători tineri. Să creştem tineri, iar de această generaţie să avem mare, mare grijă, pentru că poate să creeze o altă imagine, mult mai frumoasă decât în momentul de faţă. Şi sper ca în Italia, la Campionatul European, să ajungă în primele patru echipe. Pot sa atingă acest obiectiv, pentru că sunt jucători de calitate", a mai spus Sabău la Telekom Sport. 
 

Afla mai multe despre: nationalaromaniaioan ovidiu sabaucosmin contraselectie 

viewscnt
Articole similare