Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul României, Cosmin Contra avertizează înainte de meciul cu Feroe: ”Nu mai există echipe mici în Europa!”

Selecţionerul României, Cosmin Contra avertizează înainte de meciul cu Feroe: ”Nu mai există echipe mici în Europa!”

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Contra a susţinut astăzi conferinţa de presă dinaintea partidei cu Insulele Feroe. Selecţionerul s-a arătat critic la adresa celor care au contestat prestaţia echipei naţionale din Suedia, meciul de debut din preliminariile Euro 2020.

Întrebat de presa feroeză cum vede naţionala feroeză, Contra a răspuns: ”Eu cred că ceea ce s-a întâmplat în Malta a fost poate o zi mai slabă prinsă de echipa din Insulele Feroe. Din ce am analizat eu, e o echipă bine aşezată în teren. Din punct de vedere tactic, în deplasările cu echipele mai bune din Europa, joacă un sistem cu cinci fundaşi, patru mijlocaşi şi un singur atacant, încearcă să se închidă cât mai bine, să închidă bine culoarele, să joace mult pe contraatac. Se bazează foarte mult pe fazele fixe, când au asemenea faze, sunt foarte periculoşi, au jucători foarte înalţi şi masivi. Dar cred că până la urmă trebuie să fim atenţi, nu mai există echipă mică în Europa în momentul de faţă şi fiecare meci trebuie să îl tratăm cu cea mai mare seriozitate” a declarat selecţionerul

A reuşit Contra să-şi motiveze echipa după Suedia? Selecţionerul a fost foarte sincer: ”E clar că am făcut o analiză şi le-am explicat unde s-a greşit. Am urmărit meciul în acea noapte, nu am avut o repiză slabă ci 20 de minute. Au fost două trei greşeli copilăreşti care ne-au costat două goluri. I-am şi felicitat pentru că trebuie să luăm şi lucrurile bune din acest meci. Am ţinut Suedia în jumătatea lor şi am fost aproape să egalăm. Nu mai trebuie să facem aceleaşi greşeli, dar pentru a doua repriză nu am ce să le reproşez băieţilor mei. De aceea i-am şi felicitat”  a mărturisit Cosmin Contra.

El a confirmat că vor fi modificări în formula de start a echipei naţionale pentru acest meci: ”E clar că vom aduce jucători proaspeţi, sigur că vor apărea jucători noi în acest meci. A fost vorba de trac la început, s-au pierdut puţin în prima repriză. Dar în partea a doua au reuşit să facă ceea ce trebuiau să facă de la început” a mai adăugat selecţionerul echipei reprezentative.

Dan Petrescu spunea după meciul cu Suedia că naţionalei i-a lipsit mult George Ţucudean, cu care ar fi putut câştiga chiar primul meci din preliminarii. Contra a replicat: ”Dacă îl aveam pe Ţucudean, pe Pintilii, pe Toşca, pe Maxim, pe Chiricheş...dar nu i-am avut. Eu sunt mulţumit de cei care au încercat să obţină totul din acest meci. Puşcaş a fost obosit, a fost alegerea mea să fac acea schimbare. Dacă din centrarea lui Ianis, Săpunaru marca, atunci altfel vorbeam acum. Dacă ieşea altfel se vorbea de acea schimbare” a mai declarat Cosmin Contra.

Afla mai multe despre: cosmin contraechipa naţională 

viewscnt
Articole similare