Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Semifinalele de la Australian Open 2022 se joacă vineri

Semifinalele de la Australian Open 2022 se joacă vinerigalerie foto

Tenis

Comentarii

Vineri, 28 ianuarie, vor avea loc semifinalele secţiunii masculine de la Australian Open 2022, în care lupta se va da între Matteo Berrettini, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas şi Daniil Medvedev.

Programul de vineri este următorul:

  • De la ora 05:30: Matteo Berrettini - Rafael Nadal
  • După ora 10:30: Stefanos Tsitsipas - Daniil Medvedev

Dintre jucătorii ramaşi în concurs, Rafael Nadal are în palmares 20 de titluri de Grand Slam, Medvedev are unul singur, în timp ce Berrettini şi Tsitsipas nu au reuşit încă să câştige un turneu major.

Aşadar, foarte probabil vom putea urmări încă trei meciuri la un nivel ridicat, deschise oricărui rezultat. În cele ce urmează, vă oferim o scurtă prezentare a semifinalelor Australian Open şi a favoriţilor.

Matteo Berrettini - Rafael Nadal: rezistă spaniolul din punct de vedere fizic?

Rafa Nadal a avut un meci extenuant în sferturile de finală contra lui Shapovalov, pe care l-a câştigat în cinci seturi. Şi Berrettini a avut nevoie tot de cinci seturi pentru a trece de Gael Monfils.

Singura întâlnire dintre Nadal şi Berrettini a avut loc la US Open 2019, când ibericul s-a impus în trei seturi.

Italianul a fost eliminat anul trecut în optimi la Australian Open, iar Nadal în sferturile de finală. Spaniolul are un singur trofeu la Australian Open, în 2009, dar şi patru finale pierdute.

Stefanos Tsitsipas - Daniil Medvedev: rusul vine după un meci tensionat

Daniil Medvedev a fost nevoit să treacă prin momente dificile pentru a ajunge în semifinale, după ce l-a învins pe Auger-Aliassime la capătul unui meci ce a avut multe clipe tensionate. În schimb, Tsitsipas l-a eliminat pe Jack Sinner în trei seturi.

Medvedev este jucătorul mai bine cotat, dar a pierdut ultimul meci disputat contra lui Tsitsipas, la Roland Garros 2021, în trei seturi.

În schimb, rusul l-a eliminat pe Tsitsipas anul trecut în semifinalele de la Australian Open tot în trei seturi. Per total, Medvedev are 6-2 la întâlnirile directe cu Tsitsipas.

Cum văd casele de pariuri lupta pentru finală?

Conform cotelor la pariuri Australian Open de la Unibet, Rafael Nadal este favorit la calificarea în finală, având cota 1.56. În schimb, rivalul său, Matteo Berrettini, are cota 2.48.

Italianul obişnuieşte să înceapă bine partidele, a câştigat primul set în ultimele patru partide de la Australian Open şi cu siguranţă îşi va dori să înceapă în forţă şi această confruntare, ceea ce înseamnă că sunt şanse mari să vedem un prim set lung. Cota pentru pariul că primul set va avea cel puţin 9.5 game-uri este 1.75 la Unibet.

În cealaltă semifinală, Daniil Medvedev este favorit clar să câştige, având cota 1.42. Cota lui Tsitsipas este 3.00.

Grecul este însă în creştere de formă, astfel că Medvedev nu va avea o misiune foarte uşoară cel mai probabil, având în vedere că se resimte după ultima partidă din sferturile de finală.

Poate fi un meci lung, iar cei care cred acest lucru pot miza la Unibet că vor fi peste 40.5 game-uri, la o cotă de 1.86.

Rafa Nadal, al doilea favorit al turneului, cu o cotă de 3.65

Tenismenul iberic este al doilea favorit la câştigarea turneului, având cota 3.65 să ridice trofeul. Daniil Medvedev e văzut cu prima şansă (cota 1.95), în timp ce Tsitsipas (cota 6.00) şi Berrettini (cota 8.25) îi urmează.

Nadal vine după două eliminări la rând în sferturile de finală de la Australian Open, dar la ediţia din 2021 a arătat că este gata să lupte pentru marele trofeu, în absenţa lui Novak Djokovic. El are de partea sa experienţa şi a arătat că a depăşit în mare măsură problemele medicale ce l-au determinat să absenteze o bună parte din sezonul 2021.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: australian open 

viewscnt
Articole similare