Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Semifinalele SuperLigii la rugby, arbitrate de cavaleri ai fluierului din Irlanda

Semifinalele SuperLigii la rugby, arbitrate de cavaleri ai fluierului din Irlanda

Rugby

Comentarii

Semifinalele SuperLigii CEC Bank la rugby, care se vor disputa sâmbătă, vor fi conduse de arbitri din Irlanda, informează site-ul competiţiei interne, decizia fiind luată la solicitarea cluburilor participante.

Astfel, meciul din Ghencea, dintre CSA Steaua şi CSM Ştiinţa Baia Mare, care va începe la ora 11,00, va fi arbitrat de Stuart Gaffikin, ajutat de Jonny Erskine şi Richard Horgan, iar Leo Colgan va fi TMO.

Gaffikin arbitrează în Pro14, competiţie care în sezonul actual, 2017-2018, a reunit la start 14 echipe provenind din Irlanda, Italia, Scoţia, Africa de Sud şi Ţara Galilor. De asemenea, el oficiază şi în Cupa Britanico-Irlandeză, competiţie care reuneşte la start echipele din al doilea eşalon valoric al acestor ţări, cluburi semi-profesioniste şi echipele de tineret ale cluburilor profesioniste.

A doua semifinală, ce va avea loc pe Stadionul ''Arcul de Triumf'' de la ora 19,00, dintre CSM Bucureşti şi Timişoara Saracens, va fi condusă la centru de Sean Gallagher, ajutat de Rob O'Sullivan, Dermot Blake şi Mark Patton, TMO. Considerat drept unul dintre cei mai promiţători tineri arbitri irlandezi, Gallagher (28 ani) oficiază în Pro 14, debutând în 2013 la meciul dintre Zebre (Italia) şi Edinburgh (Scoţia). Premiat în 2009 de Federaţia Irlandeză de Rugby cu trofeul de ''Cel mai tânăr arbitru al anului'', acesta a împărţit dreptatea şi în partide din Challenge Cup, fiind cea mai importantă competiţie intercluburi europeană la care a fost delegat.



Originar din Navan, Gallagher a debutat în 2012 şi în Cupa Europeană a Naţiunilor, din postura de asistent, la partida dintre Spania şi Georgia şi a condus meciuri din Turneul celor 6 Naţiuni - feminin. Acesta a arbitrat şi naţionala României, în 2014, într-un meci cu Portugalia care a avut loc la Cluj. 

Afla mai multe despre: rugbyseminalesuperligadeciziearbitri 

viewscnt
Articole similare