Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Semnal de alarmă pentru Liga 1: ”Un singur caz de coronavirus la un fotbalist poate da naştere unei drame!”

Semnal de alarmă pentru Liga 1: ”Un singur caz de coronavirus la un fotbalist poate da naştere unei drame!”

Superliga

Comentarii

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, că federaţia şi LPF lucrează cu trei scenarii pentru reluarea meciurilor de fotbal, în datele de 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie.

Preşedintele clubului Poli Iaşi, Ciprian Paraschiv, spune că primordială este siguranţa jucătorilor în acest moment: ”Toată lumea îşi doreşte să începem cât mai repede. Trebuite avute în vedere perioda de readaptare a jucătorilor la efort, chiar dacă se lucrează online. Cel puţin din discuţiile pe care le-am avut eu cu preparatorul fizic e nevoie de  o perioadă de minimum de 3 săptămâni de pregătire şi nici atunci nu eşti sigur.  Va trebuie să aibă fiecare jucător şi cred că în primul rând trebuie să vedem cum evoluează pandemia. Trebuie să ne gândim la siguranţa jucătorilor”

Fotbaliştii de la Poli Iaşi se pregătesc prin Skype

Paraschiv susţine că şi la Iaşi există nerăbdarea de a juca din nou fotbal, un fenomen pe care îl consideră chiar şi un remediu psihic: ”Ne dorim cât mai repede să începem, ne dorim să avem activitate pentru a rezista în fenomen.  Eu cred că şi lumea are nevoie de această perioadă, după această perioadă grea financiară. Cred eu că fotbalul poate fi un remediu şi psihic pentru cei care iubesc sportul cu balonul rotund şi îşi doresc să vadă echipele jucând. Şi în clipa în care va reîncepe campionatul fără spectatori, probabil i-ar ţine şi pe oameni în casă, i-ar ţine în faţa televizoarelor să vadă meciuri”

Datele avansate de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, au fost ”analizate” şi de oficialul moldovenilor. El a explicat că jucătorii formaţiei sale fac însă deja antrenamente într-o manieră ceva mai inedită, prin Skype: ”Mi-e greu să previzionez, mi se pare un scenariu foarte optimist ceea ce a spus preşedintele FRF, dar mi-e greu să dau un răspuns clar în acest moment. Băieţii mei deja fac antrenamente centralizate pe Skype, deci intră toţi jucători. Bineînţeles nu ai un control foarte mare, nu poţi face multe lucruri pentru că e un sport de echipă, nu vorbim doar de fitness. Rămâne de văzut şi ce vor prevedea normele legale. Noi ne-am dori la Iaşi să adunăm câte trei jucători dacă ne permit legea, pe rând să facem pregătire, pentru că nu avem condiţiile altor echipe să facem carantină totală. De la începutul lunii mai ne dorim” a mai spus Ciprian Paraschiv.

”Un singur jucător bolnav poate să provoace o nebunie şi te întrebi atunci cine va mai juca atunci care are o echipă cu asemenea cazuri”

Pe de altă parte, liderul moldovenilor transmite şi un semnal de alarmă. Aşteaptă mai multă claritate din partea şefilor fotbalului românesc şi lansează un avertisment în ceea ce priveşte contractele fotbaliştilor şi durata lor. O parte a jucătorilor din Liga 1 încheie angajamentele în iunie, perioadă în care ei ar trebui să joace încă la actualele echipe: ”Eu îmi doresc în primul rând o implicare mai mare pentru că noi la Iaşi ne-am dorit să avem nişte recomandări foarte clare pe legislaţie. Fiecare a trebuie să se descurce şi să interpreteze cum consideră legea.  Ne dorim să avem şi reglementări, dacă nu se poate reglementări, măcar recomandări în privinţa contractelor.  Este o chestie delicată acolo pentru că trebuie acordul tuturor părţilor, în sensul că şi jucătorii, şi clubul, îşi doresc să ajungă la o înţelegere. însensul că nu va ecxista pericolul de a nu avea jucători, dacă aceşti nu vor dori să îşi prelungească. Îmi doresc să fim mult mai clari în ceea ce avem de făcut în continuare. Înţeleg, nimeni nu vrea să îşi asume o decizie, dar măcar câteva linii putem ridica. Cred că cea mai relevantă ar fi înainte meciurilor. Un singur jucător infectat poate să ducă la o dramaă. Vă daţi seama, vorbim de foitbal unde există contacte. Jucătorii transpiră, există contacte fizice şi eu cred că este extrem de riscant. Un singur jucător bolnav poate să provoace o nebunie şi te întrebi atunci cine va mai juca atunci care are o echipă cu asemenea cazuri” a mai declarat oficialul moldovenilor.

Afla mai multe despre: ciprian paraschivpoli iaşi 

viewscnt
Articole similare