Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Semnează cu Barcelona! Lovitura cu care Laporta începe revoluţia. Negocierile se poartă pe alt continent

Semnează cu Barcelona! Lovitura cu care Laporta începe revoluţia. Negocierile se poartă pe alt continent

FC Barcelona

Comentarii

Xavi (41 de ani) semnează cu Barcelona şi va fi antrenorul echipei de pe Camp Nou după demiterea lui Ronald Koeman. Joan Laporta începe revoluţia de pe Camp Nou cu aducerea antrenorului cerut fani şi e chemat la negocieri, la Doha, de cei de la Al Sadd, echipa actuală a lui Xavi.

Semnează cu Barcelona! Lovitura cu care Laporta începe revoluţia. Negocierile se poartă pe alt continent

Barcelona l-a dat afară pe Ronald Koeman după o serie de rezultate proaste, iar favorit să-i ia locul lui e Xavi, fostul mijlocaş de legendă al catalanilor. Presa din Spania scrie de mai multe zile despre negocierile dintre antrenor şi Barcelona, între părţi existând deja un acord. Xavi ar putea fi anunţat oficial ca noul antrenor al Barcelonei după meciul din Liga Campionilor cu Dinamo Kiev.

Javi Miguel, jurnalistul AS, scrie că, luni, că Joan Laporta a fost chemat la Doha, în Qatar, de şeicul lui Al Sadd pentru a negocia despărţirea de Xavi în termeni cât mai buni pentru ambele părţi. Sursa citată scrie că şeicul care controlează Al Sadd vrea să discute faţă în faţă cu Laporta, preşedintele Barcelonei, ca să găsească cea mai bună variantă de despărţire.

Deşi Al Sadd a emis, zilele trecute, un comunicat oficial în care anunţă că Xavi nu va pleca de la echipă, totul este făcut pentru a nu perturba atmosfera din sânul echipelor, Barcelona şi Al Sadd. Clubul din Asia îl lasă pe Xavi să plece la Barcelona chiar dacă mai are contract până în vara lui 2023, în fosta înţelegere dintre părţi existând chiar o clauză în care era stipulat faptul că dacă Barcelona îl va dori, Xavi va fi liber să plece.

Xavi va fi antrenorul Barcelonei după demiterea lui Ronald Koeman

Joan Laporta l-a dat afară pe Ronald Koeman după ce cu antrenorul olandez pe bancă au fost înregistrate mai multe rezultate proaste, iar după mai mult runde de negocieri l-a convins pe Xavi să vină să preia banca tehnică. Acordul dintre părţi există de mai mult timp, după o discuţie purtată de Laporta cu Xavi, telefonic. S-au vehiculat mai multe nume de antrenor pentru banca Barcelonei, însă Xavi e preferatul fanilor şi va veni să antreneze, chiar dacă Laporta a fost reticient iniţial şi îşi dorea un tehnician mai experimentat.

Xavi a scris istorie ca jucător la FC Barcelona. Mijlocaşul considerat cel mai bun fotbalist din istoria Spaniei a strâns 767 de meciuri pentru clubul catalan, fiind în topul jucătorilor cu cele mai multe prezenţe, 85 de goluri şi 185 pase de gol. La capitolul trofee, Xavi a câştigat tot ce se putea cu Barca: patru Ligi ale Campionilor, opt titluri, două Supercupe ale Europei şi două Mondiale ale Cluburilor, printre alte trofee interne.

Afla mai multe despre: barcleonalaportanegocierixavi 

viewscnt
Articole similare