Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sentinţe definitive în „Gala Bute”: Elena Udrea, 6 ani cu executare! Rudel Obreja, 5 ani! Primele reacţii

Sentinţe definitive în „Gala Bute”: Elena Udrea, 6 ani cu executare! Rudel Obreja, 5 ani! Primele reacţii

Box

Comentarii

UPDATE | Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat în urmă cu puţin timp sentinţele în dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare, iar Rudel Obreja la cinci ani de închisoare, de asemenea cu executare.

Elena Udrea, după decizia instanţei: "Sistemul încă există şi funcţionează, protocoalele şi culoarele din justiţie sunt în continuare eficiente, sunt încă judecători şi procurori care execută ordinele şi comenzile generalilor SRI"

"Mulţumesc tuturor celor care aţi crezut şi credeţi în dreptatea mea, tuturor celor care m-aţi susţinut, mă susţineţi, v-aţi rugat şi va rugaţi pentru mine! Mulţumesc presei care a dus şi duce o luptă mai aprigă şi mai determinată pentru adevăr şi oprirea abuzurilor din România, decât o duc aleşii poporului, cei care ar avea obligaţia să o facă. Sistemul încă există şi funcţionează, protocoalele şi culoarele din justiţie sunt în continuare eficiente, sunt încă judecători şi procurori care execută ordinele şi comenzile generalilor SRI", a scris Elena Udrea, pe Facebook.

Ea mai spune că până când va decide ce va face în continuare nu va mai da nicio declaraţie. 

"Până decid ce voi face în continuare, va rog să acceptaţi că nu voi da nicio declaraţie. Doamne ajută tuturor", îşi încheie Udrea mesajul.

Rudel Obreja: "Voi respecta decizia instanţei chiar dacă nu o accept pentru că este o mare mişelie"

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, în cazul căruia instanţa supremă a menţinut marţi sentinţa de condamnare la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, spune că va respecta decizia, deşi nu o acceptă, pentru că este "o mare mişelie". El a făcut aceste declaraţii înainte de a se preda Poliţiei.

"Este o decizie pe care trebuie să o respect, chiar dacă nu o accept, pentru că este o mare mişelie. Dar dacă asta este decizia, eu o respect pentru că asta trebuie să fac", a declarat Obreja, înainte de a se preda Poliţiei.

Întrebat de jurnalişti dacă regretă că nu a plecat din ţară, aşa cum a făcut Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a răspuns: "Am fost plecat din ţară şi m-am întors pentru că am aici copiii, familia, aici este viaţa mea. Am făcut multe pentru ţara asta şi voi mai face. Se pare că cine face lucruri pentru ţară este ostracizat".

"O felicit pe doamna Udrea că nu a ajuns la închisoare. Dânsa a putut face asta, eu nu am putut", a mai afirmat Obreja. 

El a mai spus că este un luptător, un om demn şi va lupta în continuare: "Nu va fi o finală aici. Dreptate se va face".

După formalităţile de la Poliţia Capitalei, Rudel Obreja ar urma să fie dus la Penitenciarul Rahova, unde va fi încarcerat.

UPDATE - Avocatul Elenei Udrea, despre decizia în dosarul "Gala Bute": Nedreaptă, absolut nejustificată şi nelegală. Vom utiliza toate căile de atac

Veronel Dumitrescu, avocatul Elena Udrea, a calificat drept nedreaptă, absolut nejustificată şi nelegală decizia instanţei supreme, de condamnare definitivă a fostului ministru la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

"Este fără comentarii această sentinţă nedreaptă şi absolut nejustificată, neîntemeiată pe probe obţinute legal", a declarat la Digi 24 avocatul Elenei Udrea.

El a mai spus că vor fi utilizate toate căile de atac pentru a obţine, mai întâi, suspendarea deciziei instanţei.

"A fost reţinută o stare de fapt din fond, ulterior noi am demonstrat şi cu probe că nu se susţine, şi este inexplicabil cum instanţa de apel nu a ţinut cont de probele apărării. (...) Ne vom  consulta faţă de acestă situaţie şocantă şi total nedreaptă şi vă asigur că vor fi utilizate toate căile de atac prevăzute de lege", a declarat avocatul Elenei Udrea.

Întrebat dacă în aceste condiţii Elena Udrea se va întoarce în ţară, avocatul a spus că este opţiunea acesteia. "Când prin căi extraordinare de atac vom obţine suspendarea acestei decizii, situaţia se va schimba", a mai spus avocatul fostului ministru.

El a mai afirmat că apărarea îşi va întemeia strategia pe documentul prezentat de Traian Băsescu în Senat şi aflat acum la Comisia SRI, precizând că avocaţii cer desecretizarea documentului, iar în baza acestuia va fi solicitată revizuirea sentinţei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut marţi sentinţa din prima instanţă, atât pentru Elena Udrea, cât şi pentru Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Magistraţii au menţinut sentinţele pronunţate de instanţa de fond şi în cazul celorlalţi inculpaţi.

 


Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) sunt aşteptaţi să pronunţe marţi decizia definitivă în dosarul "Gala Bute", în care fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea - aflată în Costa Rica - a fost condamnată, în primă instanţă, la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Iniţial, ICCJ avea termen de pronunţare a deciziei în acest dosar în 23 mai, când sentinţa a fost amânată pentru 5 iunie.

Elena Udrea declara recent la România TV că ”ar fi absurd” să fie condamnată definitiv în dosarul ”Gala Bute” existând în acest moment un document care îi arată nevinovăţia. ”De ce m-aş duce şase ani la puşcărie doar pentru că vor Coldea şi Kovesi?”, a spus Udrea, care a anunţat că îşi va prezenta cazul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Udrea susţine că va reveni în România dacă dosarul va fi repus pe rol la o instanţă ”corectă”, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, va căuta mijloace ca ”acea sentinţă să fie desfiinţată la un moment dat”.

Ultimul termen în dosarul "Gala Bute" a avut loc în 9 mai, când magistraţii instanţei supreme i-au audiat pe Adrian Gărdean, martor denunţător, şi pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja. Veronel Rădulescu, unul dintre avocaţii Elenei Udrea, a cerut eliminarea probelor obţinute cu ajutorul SRI, pe motiv că sunt nelegale, şi rejudecarea dosarului. De asemenea, ei su solicitat audierea Elenei Udrea prin videoconferinţă, din Costa Rica, solicitare respinsă.

La ultimul termen al procesului, procurorii DNA au cerut majorarea pedepselor primite de Elena Udrea şi de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi pentru ceilalţi inculpaţi.

Afla mai multe despre: elena udreaprocesgala butedecizieanunticcj 

viewscnt
Articole similare