Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SENZAŢIONAL | FC Viitorul pe primul loc în lume alături de Barcelona. La ce capitol excelează trupa din Ovidiu

SENZAŢIONAL | FC Viitorul pe primul loc în lume alături de Barcelona. La ce capitol excelează trupa din Ovidiugalerie foto

Farul Constanța

Comentarii

FC Viitorul, echipa pregătită de Gică Hagi, a devenit cea mai tânără campioană din Europa, cu o medie de 21,7 ani, dar şi cu un lot format în marea majoritate de jucători formaţi şi crescuţi la Academia ”Gheorghe Hagi”.

Aceste lucruri nu au rămas fără ecou şi în presa internaţională, iar cei de la insideworldfootball.com, au publicat, în numărul de vineri, 16 martie, o analiză în acest sens, care a vizat perioada 2009-2017.

CIES Football Observatory a luat în calcul cele mai puternice 31 de campionate şi a analizat cluburile care au avut în componenţă jucători legitimaţi cel puţin trei ani în perioada de vârstă 15-21 ani.

Autorii raportului precizează că o academie puternică reprezintă factorul de sănătate al unui club şi o siguranţă de sustenabilitate a acestuia.

În clasamentul formaţiilor care au devenit campioane, între 2009-2017, având în componenţă cel mai mare număr de jucători crescuţi în cadrul clubului, pe primele două locuri se află FC Viitorul (2016/2017) şi FC Barcelona (2012/2013) cu o medie de 57.7 la sută. Următoarea clasată în acest top este Ajax Amsterdam (2010/2011), cu o medie de 55,2 la sută.

Afla mai multe despre: viitorul constantagheorghe hagi,  

viewscnt
Articole similare