Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sepp Blatter merge la Cupa Mondială 2018 din Rusia în calitate de "vechi prieten" al preşedintelui Vladimir Putin

Sepp Blatter merge la Cupa Mondială 2018 din Rusia în calitate de "vechi prieten" al preşedintelui Vladimir Putin

Cupa Mondială

Comentarii

Fostul preşedinte al FIFA, elveţianul Sepp Blatter, a primit o invitaţie deschisă din partea preşedintelui Vladimir Putin de a asista la meciurile Cupei Mondiale din Rusia, pe care intenţionează să o onoreze, a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Blatter, Thomas Renggli, citat de agenţia Reuters.

Blatter, care a condus forul fotbalistic mondial timp de 17 ani, a fost suspendat din fotbal pentru o perioadă de şase ani, pentru încălcarea codului etic, în anul 2015, după izbucnirea celui mai mare scandal de corupţie din istoria FIFA.

Mai mulţi oficiali din cadrul Federaţiei internaţionale de fotbal au fost puşi sub acuzare de autorităţile din Statele Unite şi Elveţia, însă nu şi Blatter, care a respins orice abatere.

FIFA nu a dorit să facă niciun comentariu în momentul în care i s-a solicitat un punct de vedere în legătură cu planurile lui Blatter.



Renggli a precizat că elveţianul nu a decis deocamdată când va face deplasarea în Rusia sau la care dintre meciuri va asista, însă cu siguranţă va fi prezent la ceremonia de deschidere sau la meciul inaugural, dintre selecţionatele Rusiei şi Arabiei Saudite, programat joi.

Blatter era preşedintele FIFA în momentul în care Rusia a câştigat dreptul de a organiza Cupa Mondială, învingând Anglia, între alte candidate, în cadrul votului desfăşurat în 2010.

În 2015, Putin a declarat că Blatter merită Premiul Nobel pentru modul în care care a condus forul fotbalistic mondial şi s-a declarat convins că elveţianul nu a fost implicat personal în activităţi de corupţie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat în luna octombrie că atât Blatter, cât şi fostul conducător al UEFA, Michel Platini, suspendat la rândul său de către Comisia de etică a FIFA, vor fi bine primiţi la Cupa Mondială, în calitate de "vechi prieteni" ai preşedintelui Rusiei.

Afla mai multe despre: blatterputinrusiamondial 

viewscnt
Articole similare