Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sepsi se dă cu "Magiun": "Îţi faci duşmani printre jucătorii tineri dacă îi obligi să alerge mult la antrenamente!"

Sepsi se dă cu "Magiun": "Îţi faci duşmani printre jucătorii tineri dacă îi obligi să alerge mult la antrenamente!"
Comentarii

Marin Barbu este noul antrenor al lui Sepsi după plecarea lui Eugen Neagoe. Are licenţă PRO şi o experienţă deloc de neglijat în fotbalul românesc. Acesta a acordat un interviu pentru siteul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

- Domnule Marin Barbu, cum vi se pare nivelul actual al Ligii 1, comparativ cu sezonul când aţi antrenat Juventus Colentina? Dar faţă de precedentele dumneavoastră experienţe pe prima scenă a fotbalului românesc?
- Nu se poate face o diferenţiere valorică de la un an la altul! Comparativ cu perioada 2000-2010, pot spune că este mai scăzut. De vină este Statul, care nu favorizează nicio ramură sportivă, iar cei care sunt interesaţi să investească în fotbal, oamenii de afaceri adică, nu au facilităţi, nu sunt încurajaţi să o facă. 
 
- Care sunt planurile de viitor ale lui Sepsi OSK având în vedere infrastructura sportivă care se construieşte în Sf. Gheorghe?
- Obiectivile clubului la primul nivel nu le ştiu. Ştiu însă că se investeşte mult în copii şi juniori, în modernizare bazelor sportive, se construieşte un nou stadion. Şi mai ştiu sigur că, în viitor, Sepsi nu se mai mulţumi doar cu locul ocupat în prezent în clasamentul Ligii 1.
 
- V-aţi ocupat de Academia lui Sepsi OSK? Cum se lucrează acolo, câţi copii sunt înscrişi şi care sunt perspectivele de dezvoltare?
- Avem înscrişi aproape 300 de copii, care lucrează cu 12 sau 14 antrenori. Condiţiile asigurate de club sunt excelente. Au venit şi vin la noi copiii din judeţ, din oraşele apropiate. Se munceşte serios, iar rezultatele se vor vedea în timp.
 
- Între tinerii de la Academie, care sunt cei care credeţi că pot face pasul rapid spre prima echipă?
- E greu de spus! Sf. Gheorghe nu a avut fotbal mai mult de 15 ani, dispăruse tradiţia. De aceea, la nivelul juniorilor de 18 ani, e greu să aducem ceva spectaculos la prima echipă sau în Liga 1. Avem însă perspective bune cu cei de 12, 14, 15 şi 17 ani. Vedeţi dumneavoastră, România a produs tot timpul jucători talentaţi. Din păcate, mulţi nu au trecut cu bine peste nivelul junioratului şi nu au mai făcut pasul spre marea performanţă. Fie din cauza anturajelor, a vieţii extrasportive, fie din cauza mentalităţii. Credeţi-mă, că am îmbătrânit în fotbal şi ştiu bine... (Râde) Îţi faci duşmani printre jucătorii tineri dacă îi obligi să alerge mult la antrenamente!
 
- Sunteţi pentru prima dată în play-off, dar aveţi o experienţă uriaşă în fotbal. Credeţi că lupta pentru titlu se poate încheia în această etapă?
- FCSB are o partidă foarte grea la Craiova! Sigur că, dacă e să luăm ultimele rezultate directe, porneşte ca favorită şi campionatul nu se poate decide în această etapă. Va fi însă foarte greu, depinde de forma sportivă. Universitatea are jucători care pot face diferenţa, o exprimare bună în teren şi, mai ales, are de partea sa publicul extraordinar din Craiova. Cred că va fi un meci care va face cinste fotbalului!

Afla mai multe despre: sepsi 

viewscnt
Articole similare