Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Serena Williams nu se joacă! Mesaj înfricoşător pentru rivalele din WTA. Ce şi-a propus pentru 2018

Serena Williams nu se joacă! Mesaj înfricoşător pentru rivalele din WTA. Ce şi-a propus pentru 2018

Tenis

Comentarii

Antrenorul Patrick Mouratoglou a declarat că obiectivul elevei sale Serena Williams pentru acest an este să câştige toate cele trei turnee de Grand Slam rămase de disputat, French Open, Wimbledon şi US Open.

"Obiectivul Serenei (n.r. - în acest an) este de a câştiga Grand Slam-uri. Ştie că revenirea poate lua ceva timp, dar nivelul ei de aşteptare este ridicat ca întotdeauna. Mai sunt trei grand slam-uri şi acesta este obiectivul ei în 2018", a declarat Mouratoglou, pentru site-ul oficial al WTA.

Serena Williams, 36 de ani, va reveni în competiţii la simplu la turneul de la Indian Wells, din această săptămână. Forma ei sportivă ar trebui să ajungă la maximum înaintea turneului de la Roland Garros, a adăugat tehnicianul.

"Cu Serena, este întotdeauna dificil să nu te aştepţi ca ea să câştige un turneu. Dar este clar că ne aflăm într-o situaţie specială în acest moment. Nu a jucat un meci de mai mult de un an, a născut un copil cu multe complicaţii post-naştere. Planul este să revină la nivelul ei cel mai bun. S-a antrenat din greu pentru asta şi competiţia face parte din proces. Are nevoie mai mult ca oricine să concureze şi de aceea a decis să joace la Indian Wells şi Miami. Nu ştim cât de mult îi trebuie să reajungă la cel mai bun nivel şi cred că trebuie să-i oferim timpul necesar pentru asta, fără a avea prea multe aşteptări la început. Cred că va fi pregătită pentru Roland Garros. Competiţiile la care va juca o vor ajuta şi ea progresează în fiecare zi din punct de vedere fizic", a precizat Mouratoglou.

  • Marele vis declarat al Simonei Halep este câştigarea unui turneu de Mare Şlem, însă revenirea Serenei Williams în circuit îi face mai dificil drumul spre câştigarea unui trofeu de acest gen. Sportiva din SUA anunţă prin vocea antrenorului că îşi doreşte să se impună la Roland Garros, Wimbledon şi US Open în 2018!

Revenirea Serenei Williams în vârf ar fi cea mai mare performanţă a carierei jucătoarei americane, crede antrenorul ei: "Este recunoscută pentru revenirile ei, ultima a avut loc în 2002. Recuperată după o operaţie, apoi după un cheag de sânge, după doi ani fără grand slam câştigat, ea a reuşit să revină la 30 de ani şi să câştige încă zece grand slam-uri şi să fie numărul 1 mondial timp de trei ani şi jumătate, cea mai lungă perioadă a ei de dominaţie. Acum, ea are 36 de ani, a născut de curând un copil, a avut un al doilea cheag de sânge, a trecut mai mult de un an fără nicio competiţie. Cred că putem spune fără dubii că asta este provocarea ei cea mai mare."

Fostul lider WTA, câştigătoare a 23 de turnee de grand slam, va reveni în circuitul WTA la Indian Wells, competiţie de categorie Premier Mandatory care va începe la 7 martie, apoi va participa la Miami, Madrid, Roma, French Open, Wimbledon, un turneu pe hard în august, US Open şi, dacă se va califica, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Luni, Serena Williams va evolua la un turneu demonstrativ la New York, Tie Break tens.

Serena Williams a devenit mamă la 1 septembrie 2017, când a dat naştere unei fetiţe, Alexis Olympia Ohanian, la Centrul Medical St. Mary’s din Palm Beach, Florida. Williams era însărcinată când a câştigat Australian Open, la începutul anului trecut, ultima competiţie la care a participat în 2017.

În 2018, ea a jucat un meci de dublu, alături de sora sa Venus Williams, la începutul acestei luni, în Cupa Federaţiei, în întâlnirea SUA - Olanda.

Afla mai multe despre: serena williamssimona halepwtaobiectiv 

viewscnt
Articole similare