Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Serena Williams şi Mouratoglou nu renunţă. Cei doi vor să facă dreptate după scandalul de la US Open: "Aceasta poate fi viitoarea reformă a tenisului"

Serena Williams şi Mouratoglou nu renunţă. Cei doi vor să facă dreptate după scandalul de la US Open: "Aceasta poate fi viitoarea reformă a tenisului"

Tenis

Comentarii

Francezul Patrick Mouratoglou, care o pregăteşte pe fostul lider mondial al tenisului feminin, Serena Williams, a pledat joi pentru posibilitatea ca jucătorii să primească indicaţii din partea antrenorului (coaching) în timpul tuturor competiţiilor, informează L'Equipe.

Într-un lung mesaj publicat pe Twitter, Patrick Mouratoglou a apărat coachingul în tenis. Alături de Serena Williams, antrenorul a fost în centrul unei polemici la finala ultimei ediţii a US Open. Gesturile sale din tribune către fostul lider mondial au făcut ca arbitrul s-o sancţioneze pe jucătoarea americană.

"Autorizarea coachingului într-un univers care-l va pune în valoare mi se pare viitoarea reformă majoră pe care tenisul poate s-o întreprindă", a scris Mouratoglou.

În prezent, un antrenor are dreptul să intervină pe lângă o jucătoare în circuitul WTA, dar nu şi la turneele de Mare Şlem. În competiţia masculină, practica este interzisă la profesionişti, indiferent de turneu. O eroare, crede Mouratoglou, potrivit căruia coachingul face parte din sport.

"Constituie un element esenţial pentru orice performanţă sportivă", a estimat el, adăugând că tenisul este unul din foarte puţinele sporturi care-l interzic.

Francezul a afirmat că autorizarea (şi filmarea) coachingului ar mări "calitatea spectacolului" în timpul unui meci şi ar face să crească popularitatea tenisului.

Mouratoglou a amintit un lucru cunoscut: "Aproape toţi antrenorii intervin prin cuvinte sau prin semne. Trebuie să înceteze această situaţie ipocrită".

Afla mai multe despre: serena williamsmouratogloutenisus open 

viewscnt
Articole similare