Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Setien, doar până în vară! Urmaşul lui Cruyff este alegerea Barcelonei pentru postul de antrenor principal. Messi şi-a dat acordul

Setien, doar până în vară! Urmaşul lui Cruyff este alegerea Barcelonei pentru postul de antrenor principal. Messi şi-a dat acordulgalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Conform Radio Catalunya, Quique Setien o va conduce pe FC Barcelona doar până în vară, când ar urma să-i lase locul lui Erik ten Hag, actualul antrenor de la Ajax.

Quique Setien a venit cu gânduri mari la Barcelona, dar ar putea pleca după doar câteva luni. De altfel, fostul antrenor de la Betis Sevilla are o clauză în contract care îl obligă să câştige un trofeu important: titlul sau UEFA Champions League. Sunt cele mai sigure căi prin care Setien îşi poate continua şederea pe Camp Nou.

Quique Setien, doar până în vară la Barcelonei. Erik ten Hag, principalul favorit al clubului

Altfel, Barcelona ar fi ajuns deja la un acord cu  olandezul Erik ten Hag (50 de ani) actualmente la Ajax Amsterdam. Tehnicianul născut la Haaksbergen studiază deja intens limba spaniolă şi ar urma să-l schimbe pe Setien în iulie.

Ten Hag a impresionat în stagiunea trecută şi continuă să o facă şi în acest sezon pe banca lui Ajax. Olandezul, fost fundaş central de meserie, are câteva avantaje importante.Este un tehnician care se pliază pe filosofia Barcelonei, chiar dacă nu a jucat niciodată în afara Olandei. Mai mult, el este un adept al şcolii Johan Cruyff, atât de importantă pentru ADN-ul catalanilor. Erik ten Hag este şi un tehnician apropiat de jucători, căruia îi place să promoveze fotbalişti tineri, ceea ce Barcelona îşi propune şi de aici încolo să facă.

Olandezul ar fi refuzat mai multe oferte, printre care şi Bayern Munchen, tocmai pentru că ştie că din vară ar urma să o preia pe Barcelona. Discuţiile ar fi început deja din aceasta perioadă, iar în următoarele luni ar urma să fie definitivate. Din decembrie 2017 la Ajax, Ten Hag a pierdut (atenţie) doar 9 meciuri pe banca "lăncierilor", din cele 97 disputate. Şi-a trecut în cont titlul, Cupa şi Supercupa Olandei şi a dus Ajax până în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a eliminat nume grele din fotbalul european, precum Real Madrid sau Juventus. Erik ten Hag a mai antrenat Go Ahead Eagles şi Utrech, precum şi formaţia secundă a lui Bayern Munchen.

Afla mai multe despre: quique setienerik ten hag 

viewscnt
Articole similare