Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sheffield Wednesday, penalizată cu 12 puncte pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Sancţiunea se aplică sezonul următor

Sheffield Wednesday, penalizată cu 12 puncte pentru încălcarea fair-play-ului financiar. Sancţiunea se aplică sezonul următor

Fotbal

Comentarii

Echipa Sheffield Wednesday din liga a doua engleză a fost penalizată cu 12 puncte de o instanţă independentă, pentru nereguli financiare, sancţiune care se aplică în sezonul 2020/2021, informează BBC.

Încălcarea regulilor federaţiei engleze s-a făcut în momentul în care clubul din liga a doua a inclus în exerciţiul financiar 2017/2018 suma încasată din vânzarea Stadionului Hillsborough, deşi arena a fost cedată în 2019.

Stadionul a fost vândut proprietarului clubului, omul de afaceri thailandez Dejphon Chansiri, operaţiune efectuată în iunie 2019. Chansiri a cumpărat stadionul pentru 60 de milioane de lire sterline (69 de milioane de euro la acea vreme), cu scopul a salva clubul aflat într-o gravă criză financiară.

Sheffield Wednesday a terminat sezonul 2019/2020, pe locul 16 din 24 de echipe. Dacă sancţiunea s-ar fi aplicat în această ediţie a Championship, echipa ar fi retrogradat în liga a treia.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare