Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Şi dacă aveam penalty a treia oară, tot tu băteai”. Rădoi are încredere oarbă în Deac. Cum a gestionat selecţionerul o situaţie similară la FCSB

„Şi dacă aveam penalty a treia oară, tot tu băteai”. Rădoi are încredere oarbă în Deac. Cum a gestionat selecţionerul o situaţie similară la FCSB
Comentarii

Ciprian Deac a avut cea mai groaznică săptămână din carieră. La doar trei zile după ce ratase un penalty cu Dinamo Zagreb, el a recidivat în meciul cu Sepsi. Dacă atunci apărase portarul advers, acum a schimbat colţul şi a trimis direct pe lângă poartă. Mirel Rădoi îl încurajează însă pe mijlocaşul lui CFR Cluj.

Aflat în faţa primul său meci în calitate de selecţioner la echipa naţională de seniori, Mirel Rădoi are mare încredere în Ciprian Deac. Selecţionerul a afirmat că l-ar lăsa pe fotbalistul lui CFR Cluj să execute o lovitură de pedepasă chiar şi a treia oară dacă ar rata iniţial de două ori.

Antrenorul în vârstă de 39 de ani a dezvăluit cum a gestionat un episod similar din perioada în care o pregătea pe FCSB.

„Aş avea curaj. Am avut acest episod acum cinci ani, cu Nicuşor Stanciu, la FCSB, când, în Cupa Ligii, cu Poli Timişoara, a ratat un penalty. La al doilea, l-am văzut că s-a îndepărtat de zona penalty-ului, să nu fie numit din nou, l-am strigat, l-am pus să bată din nou, a dat în aceeaşi parte, în acelaşi loc, a ratat.

Norocul lui s-a numit Chipciu, că a venit şi a introdus mingea în poartă. <<Mister, data viitoare, vă rog frumos, dacă ratez penalty, să nu mă mai puneţi şi a doua oară>>. Şi i-am zis: <<Nicu, şi dacă aveam şi a treia oară penalty, tot tu băteai>>.

Simplu. Dacă aş fi pus alt jucător şi ar fi ratat, aş fi avut doi jucători, dn punct de vedere psihologic, terminaţi în teren”, a declarat Mirel Rădoi la o conferinţă de presă susţinută înaintea meciului cu Irlanda de Nord.

De-a lungul carierei, Ciprian Deac a marcat de 16 ori de la punctul cu var. În schimb, fotbalistul în vârstă de 34 de ani are doar patru penaltyuri ratate în carieră.

  • 23 de selecţii şi patru goluri are Deac la echipa naţională de seniori a României

Afla mai multe despre: radoideac 

viewscnt
Articole similare