Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Siegfried Becker şi Gheorghe Megelea revin cu lămuriri în cazul în care acuză CSM Bucureşti că şi-a bătut joc de ei: "Îi invit la detectorul de minciuni!"

Siegfried Becker şi Gheorghe Megelea revin cu lămuriri în cazul în care acuză CSM Bucureşti că şi-a bătut joc de ei: "Îi invit la detectorul de minciuni!"

Handbal

Comentarii

Antrenorul german Siegfried Becker şi medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice din 1976, Gheorghe Megelea, au revenit cu scrisori deschise faţă de reacţia pe care a avut-o CSM Bucureşti în urma articolului publicat de www.telekomsport.ro pe baza mărturiilor făcute de cei doi în cazul Alexandru Novac. Siegfried Becker şi Gheorghe Megelea au acuzat CSM Bucureşti de tratament neprofesionist, după ce se negociase cu ei pentru a-l pregăti pe cel mai promiţător aruncător cu suliţa din România.

Ulterior, CSM Bucureşti a transmis un drept la replică, dar antrenorul german născut în judeţul Timiş şi fostul suliţaş Gheorghe Megelea au revenit cu două scrisori, pe care le redăm mai jos.

Siegfried Becker:

„Sărbătorile de iarnă mi-au fost umbrite de amintirile neplăcute ale momentelor trăite in România, cu ocazia contactelor pe care le-am avut cu CSM București în cazul sulițașului Alexandru Novac.

Am așternut aceste rânduri tocmai pentru a mă elibera de această experiență rușinoasă, pe care nu am mai trăit-o niciodată. Sunt foarte trist că nu am avut nicicum ocazia să-mi prezint ideile, pe o baza teoretico-ştiinţifică la nivelul cel mai înalt, pentru realizarea proiectului Novac.

CSM-ul pur şi simplu a boicotat această dorinţă a mea şi nu am înţeles deloc modul umilitor în care s-au comportat cu mine, un antrenor care își dorea să se sacrifice pentru proiectul Alexandru Novac. La fel s-au comportat cu cel mai mare sulițaș român, Gheorghe Megelea.

Toți mi-au spus că sunt nebun că mă întorc în România. Acum le dau dreptate. Au fost cele mai groaznice zile din viața mea, un iad. În numai șase săptămâni mi s-au furat timpul și banii. Am pierdut cu acest proiect 17.372 de euro, cu materiale si instalatii sportive și cu avarierea rulotei cu care am venit în România.

CSM București s-a comportat neprofesionist, cu multe promisiuni nerespectate, folosind o tactică parșivă și inumană. Le-am cerut de nenumărate ori să-mi trimită contractul, pentru a- l studia și pentru a trece dorințele mele în el. Numai așa puteam semna. Cum să plec în ceva în orb ? Mădălin Badea a mințit când a spus că nu am avut documentele necesare.

M-am gândit și la Alexandru în momentul în care am decis să vin în România. Pentru un sportiv e greu să facă performanță departe de familie, fără soție și copil. Mă gândeam atunci să fondăm o Școală Românească pentru Aruncarea Suliței, iar pe prietenul meu Gheorghe Megelea îl vedeam urmașul meu în această meserie. Singur nu eram în stare să acopar multiplele activităţi necesare într-un asemenea proiect de mare răspundere. Numai cu un prieten lângă mine puteam funcţiona la un nivel mare.

Am investit foarte mult timp, am luat legătura cu cei mai buni antrenori din lume, m-am informat în toate direcţiile, contactasem centrele de cercetări ştiintifice specializate în aruncarea suliţei şi specialişti în nutriţie sportivă. Am pornit spre Romania cu idei foarte mari, cu un elan enorm, mi-am deschis inima pentru România! Totul pentru ca Alexandru Novac să devină un foarte mare suliţaş.

Nu găsesc la mine nicio acţiune care ar fi fost contraproductivă proiectului. M-am articulat şi am spus  cum doresc să conduc proiectul. Când, ce, cât, dar mai ales cum va decurge  antrenamentul decid numai eu! Nu le-a plăcut personalitatea mea ? Le-a fost frică să nu divulg „metodele CSM-eşti de lucru“? Sau pur si simple a fost o chestie financiara?

Am acceptat un salariu mult sub nivelul pieței. Inițial cerusem 6.000 de euro, dar ulterior am convenit asupra unui salariu de 1500 de euro, plus cazare și masă, cu condiția ca Gheorghe Megelea să facă parte din staff. Am spus că pe măsură ce vor crește performanțele îmi vor mări și salariul.

Am fost tratați ca niște nimeni, iar replica celor de la CSM București nu face decât să-mi confirme faptul că am luat decizia corectă când am decis că nu are rost să mai îndur batjocura și jignirile ce mi-au fost aduse și pe care le-am făcut publice. Pur și simplu am simțit că am fost călcați în picioare, iar eforturile noastre au fost degeaba. Mă îngrozesc doar când mă gândesc cum va arăta sportul românesc pe mâna unor asemenea oameni. Eu sunt ferm convins că trioul Novac-Megelea-Becker, acordându-i-se sprijinul adecvat, ar fi realizat un pas istoric în atletismul românesc.”

Gheorghe Megelea:
„Ipocrizia celor de la CSM Bucureşti mi se pare strigătoare la cer. Nici măcar 5% din ceea ce s-a scris în replica ce ne-a fost oferită nu este adevărat. Îi invit pe cei de la CSM Bucureşti la un test cu detectorul de minciuni.

Mă dezgustă modul în care s-au comportat cu domnul Siegfried Becker şi faptul că nici în ceasul al 12-lea nu şi-au cerut scuze pentru modul în care şi-au bătut joc de el şi de mine.
Au fost spuse din nou neadevăruri. În privinţa mea, spre exemplu, deşi CSM Bucureşti susţine că nu avea de gând să mă coopteze, le reamintesc că ajunsesem la un acord prin care mi se promisese că din 2019 voi lucra pentru club în schimbul sumei de 300 de euro, iar cazarea şi mâncarea îmi erau asigurate.
În plus, una dintre condiţiile impuse de Siegfried Becker, care fusese acceptată de CSM Bucureşti, era aceea de a mă avea pe mine ca ajutor al său. Alexandru Novac ştia acest lucru de la primele întâlniri cu domnul Becker.

Din păcate, nici sportivul, dar nici compartimentul de atletism nu s-au comportat profesionist. Lumea sportului este mică, iar asemenea episoade nu vor duce a un progres.
Pentru a face performanţe ai nevoie, în primul rând, de oameni deschişi, corecţi, e necesară transparenţa şi un plan bine pus la punct, pe termen lung. Fără asemenea lucruri elementare e greu să speri la redresarea atletismului românesc, la recăpătarea statutului pe care îl aveam odată”.

Afla mai multe despre: csm bucurestiminciuniacuze 

viewscnt
Articole similare