Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Silvia Pomană zâmbeşte când vorbeşte despre cât a durat cea mai scurtă luptă din carieră: "În jur de 10 secunde. Vreau să merg la Academia de Poliţie"

Silvia Pomană zâmbeşte când vorbeşte despre cât a durat cea mai scurtă luptă din carieră: "În jur de 10 secunde. Vreau să merg la Academia de Poliţie"galerie foto

Sporturi

Comentarii

La Cupa Europeană de la Zagreb, Silvia Pomană, componentă a lotului naţional de judo, şi-a câştigat meciul împotriva adversarei sale din Ucraina în mai puţin de 10 secunde.

Nu s-a luptat de pomană! Şi-a învins adversara în 10 secunde

Tânăra, multiplă campioană naţională, este elevă în clasa a X a şi se pregăteşte pentru admiterea la Academia de Poliţie.

Silvia Pomană are 17 ani, e componentă a lotului naţional şi practică judo de la 7 ani. Din copilărie fata a fost atrasă de sporturile de contact.

 „Am vrut să fac box, mi-a plăcut foarte mult, mă uitam la meciuri, la Wrestling, când eram mică, îmi plăcea foarte mult, eram pasionată”, a spus Silvia Pomană, componentă a lotului naţional de judo, pentru Sportsnet.ro

Pentru că la box o primeau doar la 12 ani, mama sa a dus-o la judo şi aşa a început aventura ei pe tatami.

„Mama mi-a spus că <<faci judo până la 12 ani şi vedem ce alegi>>. Când am împlinit 12 ani, m-a întrebat <<Ce vrei să faci judo sau box?>> şi i-am spus că nu pot am muncit de la 7 ani până la 12 la judo, de ce să las tot pentru box, nu” - Silvia Pomană, componentă a lotului naţional de judo.

Silvia Pomană zâmbeşte când vorbeşte despre cât a durat cea mai scurtă luptă din carieră!

„Cred că în jur de 10 secunde! S-a întâmplat la Cupa Europeană de la Zagreb, unde m-am bătut cu o sportivă din Ucraina. Nici nu am apucat să mă încălzesc că am terminat meciul” - Silvia Pomană, componentă a lotului naţional de judo.

Judoka susţinută de Federaţia Română de Judo este elevă în clasa a X , dar ştie deja ce va face după ce va termina liceul.

„Vreau să merg la Academia de Poliţie pe partea de jandarmerie, să am o meserie. Şi sportul mă ajută mult, dar pentru asta trebuie să învăţ foarte bine şi să iau BAC-ul” - Silvia Pomană, componentă a lotului naţional de judo.

Silvia Pomană face parte din lotul naţional feminin de cadete şi junioare, de la Focşani, acolo unde este pregătită de antrenorii Adrian Moldoveanu şi Marinel Palade.

Tânăra este triplă campioană naţională, de două ori la cadete şi o data la junioare, este vicecampioană de junioare şi are multiple medalii de bronz la seniori şi tineret. Ca mulţi alţi sportivi de performanţă, fata are superstiţii.

“De fiecare data când mă bat în kimono-ul albastru, mă simt mult mai bine am mai multă încredere în mine, când mă bat în alb nu îmi place” --  Silvia Pomană, componentă a lotului naţional de judo.

Afla mai multe despre: silvia pomanasilvia pomana judojudo 

viewscnt
Articole similare