Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Silvio Berlusconi şi-a adus aminte de Steaua. Ce a declarat fostul patron al lui AC Milan

Silvio Berlusconi şi-a adus aminte de Steaua. Ce a declarat fostul patron al lui AC Milan
Comentarii

Vineri s-au împlinit 30 de ani de la Steaua - AC Milan, finala Cupei Campionilor Europeni, care în acel sezon s-a jucat pe Camp Nou, Barcelona. Silvio Berlusconi spune că acea victorie obţinută în faţa Stelei a fost startul unei generaţii care a adus multă glorie lui AC Milan.

Pe 24 mai 1989, Steaua îşi putea trece în palmares a doua Cupă a Campionilor, după cea din 1989. Însă a dat peste o echipă devastatoare. AC Milan avea atunci în lot jucători precum Marco Van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Carlo Ancelotti sau Paolo Maldini.

Silvio Berlusconi şi-a adus aminte cu mare plăcere de acea finală. Fostul patron al lui AC Milan susţine că acea victorie a însemnat naşterea unei generaţii de excepţie pentru AC Milan:

”Întotdeauna am avut o relaţie de frate mai mare cu jucătorii. M-am implicat în problemele lor personale, i-am sfătuit să-şi schimbe prietenii. Apropierea de jucători a fost o componentă a succesului. Pentru a avea o echipă învingătoare este esenţial ca preşedintele clubului să fie mereu aproape de jucători, ca şi cum ar juca cu ei. De multe ori i-am însoţit pe jucători până la câţiva metri de terenul de pe San Siro. La sfârşitul jocului de la Barcelona, contra Stelei Bucureşti, ne-am întors la hotel şi am continuat sărbătoarea până în zori. A fost prima mare victorie a unei generaţii grozave. Mulţumită tuturor victoriilor obţinute de această generaţie, am devenit cel mai de succes preşedinte din fotbalul mondial”, a mărturisit Silvio Berlusconi, citat de milannews.it.

Afla mai multe despre: silvio berlusconisteaua 

viewscnt
Articole similare