Experiențe împreună.
You are here:

Silviu Lung, antrenor în Liga a 3-a. Cu ce echipă a semnat fostul portar al naţionalei României

Silviu Lung, antrenor în Liga a 3-a. Cu ce echipă a semnat fostul portar al naţionalei României

Fotbal intern

Comentarii

Silviu Lung este ultima noutate a celor de la CSM Ceahlăul Piatra Neamţ. Fostul internaţional a sosit în oraşul de la poalele Pietricicăi la dorinţa antrenorului principal Ştefan Stoica.

„Având în vedere că eu am mai lucrat cu Ştefan Stoica, m-am trezit cu un telefon din partea lui cerându-mi să vin la Piatra Neamţ să antrenez portarii echipei CSM Ceahlăul. Am venit cu inima deschisă şi sper ca împreună să facem o treabă bună. Este foarte bine că această echipă are ca obiectiv promovarea în Liga 2, pentru că un obiectiv important ţine jucătorii în priză, se creează o emulaţie şi eu sper ca la finalul campionatului să obţinem această promovare. Va fi foarte greu, dar toate lucrurile frumoase se obţin cu sacrficii”, a fost prima declaraţie dată de Silviu Lung din postura de antrenor cu portarii la CSM Ceahlăul.

Silviu Lung a mai lucrat în cariera de antrenor numai la echipe din zona Olteniei până acum. Ca jucător, Silviu Lung a fost de 77 de ori portarul echipei naţionale a României între 1979 şi 1993, fiind titular la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 1990, în Italia. Atunci, România a ajuns până în faza optimilor de finală după ce a ieşit din grupă cu Rusia, Camerun şi Argentina. Are aproape 350 de meciuri în Liga 1 în tricoul Craiovei, a evoluat şi la Steaua, bifând chiar şi o finală de Cupa Campionilor, cea pierdută în 1989 în faţa lui AC Milan. În străinătate, Silviu Lung a jucat doar în Spania, la Logrones, iar în Divizia A a mai evoluat pentru Electroputere Craiova.

viewscnt
Articole similare