Experiențe împreună.
You are here:

Simon Kjaer, premiat la tragerea la sorţi a grupelor Champions League. Ceferin: "Merită pe deplin acest premiu. Nu am avut nici cea mai mică îndoială"

Simon Kjaer, premiat la tragerea la sorţi a grupelor Champions League. Ceferin: "Merită pe deplin acest premiu. Nu am avut nici cea mai mică îndoială"
Comentarii

Căpitanul naţionalei Danemarcei, Simon Kjaer, a primit premiul preşedintelui UEFA pentru că a intervenit şi a ajutat la salvarea lui Christian Eriksen, la meciul cu Finlanda, din 12 iunie, de la Euro-2020. De asemenea, acest premiu a fost acordat şi echipei de medici care a intervenit la 12 iunie.

LIVE VIDEO | Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, ACUM, pe Telekom Sport 1 şi telekomsport.ro

Premiul a fost decernat în cadrul ceremoniei de tragere la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, la Istanbul, chiar de către preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

“Ei ne-au arătat că viaţa este mai importantă ca orice. Ne-au făcut să gândim altfel. Merită pe deplin acest premiu. Nu am avut nici cea mai mică îndoială”, a spus Ceferin.

Cei care au primit prestigiosul premiu sunt: Mogens Kreutzfeldt (ofiţer medical), Frederik Flensted (manager medical), Anders Boesen (medic de urgenţă), Peder Ersgaard (paramedic), Jens Kleinefeld, Valentin Velikov, Morten Skjoldager, Morten Boesen (toţi medici), Simon Kjær (fotbalist).

Kjaer nu a fost prezent la ceremonie. “Mulţumesc pentru acest premiu în numele întregii echipe. Mă simt obligat să primesc acest premiu cu echipa mea”, a spus Simon Kjaer într-un mesaj video.

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 iunie, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Simon Kjaer a fost unul dintre primii jucători care au intervenit după prăbuşirea lui Eriksen pe teren. Kjaer i-a curăţat căile respiratorii ale coechipierului său, i-a aplicat manevre de resuscitare, le-a spus celorlalţi jucători să formeze un scut în jurul fotbalistului şi a consolat-o pe partenera colegului său.

 

viewscnt
Articole similare
Poze demențiale cu Simona Halep în croazieră în luna de miere