Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep a părăsit România în plin scandal de dopaj! Unde a fost văzută şi ce o sfătuiesc cei din jur acum | EXCLUSIV

Simona Halep a părăsit România în plin scandal de dopaj! Unde a fost văzută şi ce o sfătuiesc cei din jur acum | EXCLUSIV

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep face eforturi, în această perioadă, pentru a-şi dovedi nevinovăţia în plin scandal de dopaj. Tenismena a făcut o călătorie în Elveţia cu un scop precis, înainte ca procesul să înceapă. De altfel, ea a primit câteva indicaţii, care ar putea schimba suspendarea de patru ani din tenis, pe care o riscă.

  • Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în luna august, când a participat la US Open. Analiza a scos la iveală FG-4592 (Roxadustat), substanţă interzisă aflată pe lista pe 2022 a Agenţiei Mondiale Antidoping.
  • Sportiva este suspendată provizoriu, astfel că nu poate concura sau participa la niciun eveniment de tenis.
  • Ancheta se poate întinde pe mai multe luni, pentru a afla verdictul. 

Simona Halep a fost în Elveţia şi se pregăteşte de proces

Procesul Simonei Halep va începe în săptămânile următoare, iar sportiva şi echipa sa strâng dovezi pe care să le prezinte. Deja, Simona Halep a luat legătura cu o casă de avocatură din România care să o apere, iar avocaţii au reuşit să afle un prim aspect din evenimentele care au produs un şoc în tenisul mondial. 

Între timp au apărut noi detalii, iar sursele Orange Sport au indicat faptul că Simona Halep a făcut o călătorie în Elveţia, unde a încercat să contacteze şi alţi avocaţi care să o reprezinte alături de echipa pe care o are deja. 

De alftel, Simona Halep ar putea ajunge în cele din urmă tot în Elveţia, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde un judecător i-a indicat portiţa de scăpare, care implică găsirea unor vinovaţi şi modificarea pedepsei. 

În acest moment, din punct de vedere procedural, TAS a primit contestaţia Simonei Halep şi urmează să o înştiinţeze privind data procesului, dar şi modalitatea prin care se va desfăşura acesta.

Echipa care o va apăra pe jucătoarea care a ocupat primul loc mondial WTA va fi întrebată dacă doreşte unic judecător sau complet de judecată. Simona Halep a fost deja sfătuită să accepte un complet format din trei judecători, deoarece acolo vor fi păreri diferite şi şanse mai mari de câştig pentru tenismenă, susţin surse din zona juridică. 

Simona Halep, sfătuită să apară personal în faţa judecătorilor

Constănţeanca va fi nevoită să meargă la Lausanne, în Elveţia, din nou, faţă de perioada pandemiei, când cazurile au fost judecate online. 

Apariţia jucătoarei din România la proces ar putea fi un avantaj pentru ea, susţin sursele Orange Sport, care o sfătuiesc să nu lase totul pe seama avocaţilor. Prezenţa Simonei Halep în faţa judecătorilor ar putea fi decisivă în vederea unui verdict favorabil.

"Dezvălui!" Ce i-a spus Simona Halep anestezistului pentru operaţia la nas, după antidopingul fatal cu substanţa interzisă

Afla mai multe despre: simona halepsimona halep processimona halep dopatasimona halep depistata pozitiv 

viewscnt
Articole similare