Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep a primit rezultatul testului de COVID-19! Românca e în carantină. Ce se întâmplă cu Australian Open

Simona Halep a primit rezultatul testului de COVID-19! Românca e în carantină. Ce se întâmplă cu Australian Open

Tenis

Comentarii

Simona Halep, jucătoarea de pe locul 2 WTA, a ajuns, joi, la Adelaide şi a intrat în carantină, înainte de a participa la Melbourne Summer Series şi la Australian Open, primul grand slam al anului.

Din cauza pandemiei de coronavirs, organizatorii au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie şi apoi efectuarea unei carenine de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi.

Un grupă restrâns de jucători şi jucătoare, între care Halep, Novak Djokovici, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams şi Dominic Thiem, sunt în carantină la Adelaide, unde este programat un turneu demonstrativ.

Ceilalţi sportivi sunt la Melbourne şi mulţi dintre ei sunt nemulţumiţi după ce au fost plasaţi în izolare, fără a avea dreptul de a părăsi camerele de hotel şi de a se antrena, deoarece în avioanele lor au fost persoane infectate.

Patru cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor şi oficialilor care au călătorit la Antipozi cu două din cele 17 zboruri charter. Într-un avion care a plecat de la Los Angeles au fost testaţi pozitiv un antrenor, un membru al echipajului şi un angajat al unei televiziuni, iar într-o aeronavă care a decolat de la Abu Dhabi a fost găsit infectat antrenorul Biancăi Andreescu, Sylvain Bruneau.

Sorana Cîrstea, revoltată de organizatorii de la Australian Open

Din cauza acestor cazuri, 47 de jucători care au făcut deplasarea cu cele două avioane au fost plasaţi în izolare timp de două săptămâni.

Grupul strict carantinat îi include, printre alţii, pe Kei Nishikori, Pablo Cuevas, Santiago Gonzalez, Marta Kostiuk, Paula Badosa, Sorana Cîrstea, Victoria Azarenka, Sloane Stephens, Angelique Kerber, Vasek Pospisil şi Heather Watson.

Jucătorii aflaţi în această situaţie şi-au exprimat nemulţumirea pe reţelele de socializare pentru faptul că nu se vor putea antrena. Ei susţin că nu au ştiu de această regulă, potrivit căreia dacă o persoană dintr-un charter este testată pozitiv în Australia, toţi ocupanţii avionului respectiv intră într-o carantină strictă.

Între cei mai vehemenţi s-a numărat Sorana Cîrstea.

"Dacă ne-ar fi spus această regulă înainte, nu aş fi jucat în Australia... aş fi rămas acasă. Ne-au spus că vom zbura cu o capacitate de 20 la sută, în grupuri şi că vom fi consideraţi un contact apropiat DOAR dacă echipa sau însoţitorii mei sunt pozitivi. Aş avea nevoie de cel puţin trei săptămâni după aceea pentru a fi din nou într-o formă decentă şi pentru a concura la un nivel înalt. Intenţionam să joc turneul, deoarece mi-au promis o scutire de la carantină de cinci ore pe zi, în care puteam merge la antrenamente, la sala de gimanstică şi să ne recuperăm. Aceasta a fost înţelegerea înainte de a ne înscrie la asta... Dar regulile s-au schimbat <peste noapte>", s-a plâns ea.

"Ceea ce nu înţeleg este de ce nimeni nu ne-a spus vreodată că, dacă o persoană de la bord este pozitivă, tot avionul trebuie izolat. M-aş fi gândit de două ori înainte de a veni aici", a scris Iulia Putinţeva.

"Nu ne plângem că suntem în carantină. Ne plângem din cauza condiţiilor inegale de antrenament / joc înainte de turnee destul de importante", a spus Belinda Bencic.

În schimb, directorul Australian Open, Craig Tiley, afirmă că jucătorii au fost informaţi de riscuri.

"Am făcut foarte clar la început, de aceea am avut sportivii împărţiţi în grupuri, că există riscul ca o persoană să fie pozitivă şi să fie nevoită să intre în izolare 14 zile. Exista riscul în avion ca tu să fii un contact apropiat, exista riscul ca toată lumea să poată fi un contact apropiat”, a spus el.

Ce se întâmplă cu Australian Open

O altă problemă a fost reprezentată de faptul că antrenamentele jucătorilor au fost suspendate până când sunt gata toate testele pentru detectarea coronavirsului.

Cu toate aceaste probleme, Australian Open nu este în pericol de amânare, spune Tiley.

"Am ştiut întotdeauna că va exista un risc semnificativ, cu această pandemie nu se poate şti niciodată. Însă Australian Open va merge înainte cum este planificat şi vom continua să facem tot posibilul pentru a ne asigura că jucătorii care nu se află într-o situaţie bună au o soluţie oarecum acceptabilă", a declarat el.

Australian Open este programat să se desfăşoare între 8 şi 21 februarie, la Melbourne Park.

Cu o săptămână înainte, tot la Melbourne, sunt programate în paralel două turnee WTA şi două ATP.

 

Afla mai multe despre: simona halepaustralian opencovid 19 

viewscnt
Articole similare