Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep capitulează în faţa lui Madison Keys. Joc slab prestat de jucătoarea română. Accidentarea i-a dat bătăi de cap

Simona Halep capitulează în faţa lui Madison Keys. Joc slab prestat de jucătoarea română. Accidentarea i-a dat bătăi de cap

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut partida disputată în faţa americancei Madison Keys, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, scor 6-1, 3-6, 7-5.

Madison Keys a vrut încă din start să-i arate Simonei Halep că nu îi este teamă de ea şi deşi a câştigat tragerea la sorţi din startul meciului a ales să servească. De obicei jucătorii fac tocmai invers pentru a avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi intra în mână pe serviciul adversarului.

Primul game a fost unul extrem de echilibrat. Madison a avut prima minge de game, dar Halep a egalat şi a forţat-o să mai servească încă o dată. După alte trei şanse de a închide game-ul Keys şi-a făcut serviciul.

A urmat Simona la serviciu. Numărul patru mondial a câştigat rapid două puncte dar apoi i-a permis americancei să egaleze. S-a revanşat cu un puct câştigat din serviu, ca mai apoi să profite de eroarea americancei şi să-şi treacă în cont primul punct al meciului.

A fost 2-1 pentru a sportiva din America care s-a impus la 15 pe propriul serviciu.

Keys a făcut prima breack-ul profitând de erorile neforţate ale Simonei Halep. Românca a început bine game-ul, câştigâng primul punct, dar a comis patru greşeli neforţate care au trimis punctul la americancă.

Tot americanca a fot cea care a controlat şi game-ul 5. Keys a căpătat mai multă încredere după game-ul câştigat pe serviciul Simonei şi joacă mult mai degajat. Loviturile se leagă mult mai bine decât în cazul sportivei din România.

Keys joacă cu mai multă degajare ceea ce-i permite să reuşească lovituri pe care  în alte condiţii poate că nu le-ar izbuti. Americanca o aleargă pe tot terenul pe Simona care pare că nu se regăseşte.

Simona Halep se mişcă foarte greu pe teren, ajunge târziu la mingi, iar acest lucru îi permite americancei să-şi trecă în cont primul set al partidei. Numărul patru mondial are nevoie de o schimbare în joc.

Setul 2

Simona începe bine setul secund. Se impune, chiar dacă cu dificultate, pe propriul serviciu, iar apoi se impune pe serviciul adversre şi realizează primul său break din partidă.

Simona Halep comite iarăşi o serie de greşeli neforţate care o readuc pe Keys în joc.

În game-ul patru Simona Halep arată mai multă disponibilitate la efort şi izbuteşte să se impună pe serviciul sportivei din America, după nu mai puţin de cinci mingi de break

Americanca are probleme serioase când se prelungesc schimburile, iar Halep provită de acest lucru şi îşi consolidează break-ul.

Simona Halep nu se poate opune serviciului puternit al americancei iar aceasta reduce din diferenţă şi se apropie la două game-uri de Halep.

Simona Halep nu reuşeşte să profite de avantajul moral pe care îl avea asupra americancei, iar aceasta se apropie la un singur game. ”Simo”, nevoită din nou să schimbe pentru a o răpune pe americancă.

Simona Halep face semn la 3-4 că nu poate împinge bine în picioare şi le transmite celor din staff-ul său că meciul e ca şi încheiat. Cu toate acestea românca a continuat să lupte şi s-a impus pe serviciul lui Keys.

Game alb pentru Simona pe propriul serviciu. Românca duce meciul în decisiv deşi este mai mult decât evident că accidentarea la tendon îi dă mari bătăi de cap.

Setul 3

Serviciul puternic îi aduce lui Madison primul game al setului deisiv

Serviciul Simonei nu arată prea bine iar o dublă greşeală trimite punctul la Medison Keys

Cinci aşi reuşiţi de Keys în setul decisiv. Serviciul americancei pare o piatră de încercare prea mare pentru Simona în aceată seară.

Simona nu cedează. Românca revine de la 0-40 şi reduce din handicapul de pe tabelă 

Keys s-a crezut cu sacii în căruţă însă Halep nu este dispusă să renunţe. Americanca clachează, iar românca se apropie la un singur game în setul decisiv.

Frustrarea pierderii game-ului precedent îşi pune amprenta pe jocul americancei, care comite erori neforţate pe bandă rulantă. Halep restabileşte egalitatea.

Keys pune din nou forţă în serviciu şi trece la conducerea partidei. Americanca a cerut intervenţia antrenorului. 

Simona Halep prelungeşte schimburile, iar Keys trimite o minge după alta în fileu (4-4)

Americanca îşi face serviciul iar Simona Halep va servi pentru a rămâne în meci. (5-4 pentru Keys)

Simona Halep uită de durere şi depune efort susţinut pentru a salva o minge de meci şi a restabili egalitatea în partidă.

Serviciul o aduce din nou pe americancă la conducerea meciului. Simona va servi din nou cu presiunea rezultatului în spate. (6-5 pentru Keys)

Keys face break-ul şi câştigă în faţa Simonei Halep.

Afla mai multe despre: simona halepwtatennis 

viewscnt
Articole similare