Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep - Dominika Cibulkova, 0-6, 5-7. Numărul unu WTA nu a mişcat în faţa slovacei

Simona Halep - Dominika Cibulkova, 0-6, 5-7. Numărul unu WTA nu a mişcat în faţa slovacei

Tenis

Comentarii

Simona Halep, liderul WTA, rămâne fără set câştigat pe hard în faţa Cibulkovei, locul 31 WTA. Sportiva din Slovacia a trecut, în aceastp seară, cu 6-0, 7-5 de jucătoarea din România, în turul doil al turneului de Wuhan.

LIVE SCORE | Simona Halep - Dominika Cibulkova 0-6, 5-7

Meciul a început la ora locală 23.00, după ce partida anterioară a durat trei ore. Fără forţă în serviciu, fără precizie în lovituri şi fără putere de efort, Halep a opus o palidă rezistenţă în primele opt ghemuri, cedate la rând şi în care a câştigat numai 13 puncte. Ea a cerut asistenţă medicală, pentru probleme la spate, la scorul de 0-5, după 20 de minute de joc. Primul set s-a încheiat după 27 de minute, cu scorul de 6-0, pentru sportiva din Slovacia.

Românca a continuat meciul şi a avut prima ei ocazie de a pune un ghem pe tabelă, la 0-1, în setul secund. Halep nu a fructificat-o şi Cibulkova a obţinut un nou break. Liderul WTA a reuşit totuşi să puncteze, cu rebreak, în ghemul următor, 1-2, apoi a cerut din nou intervenţia fizioterapeutului, care i-a făcut un masaj la coapsa stângă. Simona Halep a arătat că se simte mai bine şi a început să joace, punându-i probleme adversarei. Sportiva din Constanţa a câştigat patru ghemuri la rând, trei după rebreak-ul de 1-2 şi s-a desprins la 4-2, şi pe fondul unei scăderi a evoluţiei jucătoarei din Slovacia, surprinsă de revirimentul rivalei.

Cibulkova şi-a oprit "căderea" şi a egalat, dar din nou Halep a făcut rebreak, fiind în postura de a servi pentru set, la 5-4. Nu s-a apropiat de câştigarea setului, iar Cibulkova egalat din nou, la 5. Halep a mai avut o minge de rebreak, la 5-5, apoi s-a înclinat, cu 5-7, după aproape o oră şi 25 de minute de joc.

Acesta a fost primul meci al Simonei Halep, după ce a părăsit turneul de la US Open în manşa inaugurală, la 27 august, şi a treia înfrângere consecutivă.

Halep anunţase, luni, că participarea ei la Wuhan Open este în pericol din cauza unei accidentări la spate.

Anul trecut, Simona Halep a părăsit competiţia chineză de categorie Premier 5 tot în turul al doilea, în care de asemenea a fost acceptată direct. Ea a fost învinsă atunci de Daria Kasatkina, cu 6-2, 6-1.

Setul II

• Cibulkova încheie partida cu un pasing de toată frumuseţea, 5-7.

• 5-6 Cibulkova are prima şansă la câştigarea meciului

• Simona Halep face break-ul şi va servi pentru a câştiga setul doi (5-4) | Cibulkova egalează pe serviciul româncei, 5-5

• Halep îşi pierde serviciul. Din nou egalitate în setul doi

• Cibulkova întrerupe seria de game-uri cosecutive câştigate de Simona Halep

• Halep pare să reintre în joc. Sportiva noastră a preluat conducerea în game-ul doi, 3-2

• Un nou game câştigat de numărul unu WTA. Românca restabileşte egalitatea în setul doi

• Simona Halep câştigă primul game din acest meci. 1-2, în setul doi

• Cibulkova începe în forţă şi setul secund. Simona are nevoie de o abordare cu totul diferită pentru a începe să-i pună probleme jucătoarei din Slovacia

Setul I

• Halep a revenit în teren după ce a primit îngrijiri medicale, dar nu a poatut rezista „vulcanului” Cibulkova. Sportiva din Slovacia câştigă primul set

• Cibulkova zburdă pe teren. La scorul de 5-0 pentru jucătoarea din Slovacia, Simona Halep cere intervenţia fizioterapeutului

• Cibulkova îşi face din nou serviciul! 

• Start greoi de partidă pentru Halep. Numărul unu mondial pierde şi game-ul doi

• Cibulkova îşi face serviciul şi câştigă primul game al partidei

Meciul, contând pentru turul doi, va fi ultimul de pe terenul central, după confruntarea Katerina Siniakova – Caroline Garcia, programată la ora 14.30

“Este mereu plăcut să revin aici, în Asia. Este un loc special, mă simt bine şi încerc să fiu mai bună decât anul trecut. În ultimii ani nu am jucat prea bine aici, iar acum abia aştept să dau tot ce am mai bun. De fapt, în ultimii ani am jucat o semifinală. Este o mare provocare pentru mine să vin aici şi să joc cel mai bun tenis. Fiecare meci este dificil la acest nivel, dar nu se ştie niciodată. Vreau doar să intru pe teren încrezătoare şi cu gândul că am şansa mea. Nu mai există presiune pentru rezultat, ci doar pentru cât de bună pot fi în fiecare zi când intru pe teren, este o presiune pozitivă, sunt doar bucuroasă că sunt aici pentru al cincilea an consecutiv”, a declarat Halep pentru WTA.

Anul trecut, Simona Halep a părăsit competiţia chineză de categorie Premier 5 în turul al doilea, în care de asemenea a fost acceptată direct. Ea a fost învinsă atunci de Daria Kasatkina, cu 6-2, 6-1. În 2016, Halep a ajuns în semifinale, fază în care a fost învinsă de Petra Kvitova.

Dominika Cibulkova conduce cu 4-2 în întâlnirile directe cu Halep. Ultimul lor meci a avut loc în grupe, la Turneul Campioanelor de la Singapore, în 2016, când Cibulkova s-a impus cu 6-3, 7-6 (5). Halep a câştigat cele două partide pe zgură (6-2, 6-4, în 2016, la Madrid, în finală şi 0-6, 6-4, 6-3, la Bruxelles, în 2012, în sferturi), în timp ce Dominika Cibulkova s-a impus de trei ori pe hard şi o dată pe iarbă.

 

Afla mai multe despre: simona halepwuhancibulkovameci 

viewscnt
Articole similare