Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep e în semifinale la Roland Garros, după o victorie muncită în faţa lui Kerber. Cu cine va lupta pentru un loc în finală

Simona Halep e în semifinale la Roland Garros, după o victorie muncită în faţa lui Kerber. Cu cine va lupta pentru un loc în finală

Tenis

Comentarii

Simona Halep a învins-o pe Angelique Kerber, locul 12 WTA, scor 6-7, 6-3, 6-2, şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros, unde o va întâlni pe Garbine Muguruza, locul 3 WTA. În sferturi, jucătoarea iberică a eliminat-o pe Maria Şarapova, scor 6-2, 6-1. Meciul va avea loc joi, nu înainte de ora 18:00.

În semifinală, a şasea din carieră la un Grand Slam, a treia la Roland Garros, Simona Halep va juca împotriva ibericei Garbine Muguruza, locul 3 WTA, atât pentru calificarea în ultimul act al French Open, cât şi pentru locul I WTA. Jucătoarea care se va impune în această întâlnire va fi, luni, numărul 1 mondial.

Până în prezent, Halep şi Muguruza s-au întâlnit de patru ori, iar iberica este în avantaj, conducând cu 3-1. Însă, toate victoriile ei sunt pe hard, în timp ce succesul Simonei Halep este pe zgură, în optimi, la Stuttgart, în 2015, scor 3-6, 6-1, 6-3.

În cealaltă semifinală, vor evolua americancele Sloane Stephens, locul 10 WTA, şi Madison Keys, locul 13 WTA. Ele s-au întâlnit şi în finala ultimei ediţii a US Open, când Stephens s-a impus cu 6-3, 6-0.

Calificarea în semifinale este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 560.000 de euro şi cu 780 de puncte WTA.

Simona Halep a fost de două ori finalistă pe zgura pariziană, în 2014 şi 2017.

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER 6-7, 6-3, 6-2

17:21 GAME, SET ŞI MECI pentru Simona Halep. Liderul mondial închide partida în două ore şi 14 minute, scor 6-7, 6-3, 6-2

17:18 Simona Halep îşi face din nou serviciul şi mai are nevoie doar de un singur game pentru a se califica în semifinale

17:14 Angelique Kerber îşi face serviciul şi rămâne în set. Simona Halep conduce cu 4-2

17:11 Game scurt pentru Simona Halep pe propriul serviciu

17:08 Încă un break reuşit de Simona Halep. Liderul mondial se desprinde din nou în setul decisiv

16:58 Rebreak rapid reuşit de Angelique Kerber. Nemţoaica serveşte acum pentru a egala în setul decisiv

16:55 Evoluţie perfectă pentru Simona Halep. Liderul mondial se impune pe serviciul adversarei

16:53 Simona Halep începe perfect setul decisiv. Game consistent pentru liderul mondial pe propriul serviciu

16:48 După trei şanse ratate, Simona Halep nu mai greşeşte la cea de-a patra minge de set şi se impune în manşa secundă cu 6-3

16:43 Simona Halep salvează o minge de break, apoi îşi face game-ul de pe propriul serviciu

16:36 Deşi a condus cu 30-0, Simona Halep a pierdut game-ul, iar acum va servi pentru 5-3

16:31 Halep joacă perfect pe propriul serviciu şi câştigă un nou game fără probleme

16:29 Simona Halep ratează două mingi de break, iar Kerber vine din nou la un singur game în spate

16:22 Game alb pentru Simona Halep. Liderul mondial conduce cu 3-1

16:19 Kerber îşi face serviciul la 0 şi se apropie de Halep

16:17 2-0 pentru Halep, care arată că a depăşit perioada slabă traversată în primul set

16:15 Simona începe bine setul doi, cu un break!

16:05 - Set pentru Kerber, care se impune cu 7-2 în tie-break

15:59 - Avem tie-break în primul set!

15:54 - Break pentru Kerber, care ajunge din nou într-o situaţie excelentă

15:50 - Simona face break-ul într-un moment vital al primului set. Avem din nou egalitate

15:46 - Game pentru Halep. Kerber va servi pentru câştigarea primului set

15:42 - Se face 5-3 pentru Kerber, dar Simona urmează la serviciu

15:38 - Încă un game în dreptul Simonei, iar meciul se echilibrează

15:32 - Break pentru Simona, care capătă tot mai multă încredere în jocul său

15:26 - Game consistent făcut de Halep

15:25 - Simona greşeşte mult, iar Angelique profită

15:18 - Kerber face un nou break

15:12 - Game solid pentru Angelique, care câştigă la zero

15:09 - Kerber începe bine meciul şi face break-ul

15:06 - A început meciul! Simona serveşte prima!

15:00 - Cele două jucătoare au început încălzirea

14:55 - Partida va începe în scurt timp. A plouat mult la Paris în ultimele 24 de ore, astfel că terenul nu se prezintă în cele mai bune condiţii


UPDATE: Wim Fissette, antrenorul care o pregăteşte pe Angelique Kerber, are doar cuvinte de laudă despre fosta sa elevă Simona Halep înaintea meciului direct dintre cele două jucătoare.

"Încă de la început am spus că Simona este marea favorită la câştigarea turneului de la Roland Garros. Este cea mai bună jucătoare din lume pe zgură. A demonstrat asta împotriva lui Mertens, chiar dacă belgianca nu avea experienţă împotriva jucătoarelor din top 20.

Halep este însă foarte solidă. Îşi obligă adversarele tot timpul să caute liniile pentru a o depăşi. Este clar că Angie are o şansă mai mare pe iarbă în faţa Simonei. Dar va trebui să joace inteligent şi să găsească un echilibru între jocul agresiv şi răbdare. Nu va fi uşor, dar trebuie să creadă" - a spus Wim Fissette.

UPDATE: Halep - Kerber, miercuri, ora 15:00 pe Suzanne Lenglen, meciul 1. Primul meci pentru Simona pe Lenglen în acest an.


LIVE Simona Halep - Angelique Kerber, sferturi de finala, Roland Garros. Pentru Simona Halep, aventura la această ediţie a început cu ceva emoţii. Simona a pierdut primul set în faţa lui Alison Riske, scor 2-6, dar apoi a fost de neoprit. Sportiva noastră nu a mai cedat niciun set de atunci. Pe următoarele două cu Riske le-a luat de-o manieră categorică, dublu 6-1. A urmat apoi duelul cu Taylor Townsend, câştigat din nou categoric, scor 6-3, 6-1. Pe Andrea Petkovic, în turul III, Simona a învins-o de asemenea în minimum de seturi, scor 7-5, 6-0, jucătoarea din Germania accidentându-se pe parcursul setului secund. Cel mai greu duel, însă doar pe hârtie, l-a avut în optimi cu Elise Mertens, cap de serie numărul 16. Nu a fost aşa şi pe teren, unde Halep a câştigat cu 6-2, 6-1. 

LIVE Simona Halep - Angelique Kerber, sferturi de finala, Roland Garros

Angelique Kerber a avut o parte de tablou ceva mai dificilă. În primul tur a jucat în faţa Monei Barthel, pe care a învins-o lejer, scor 6-2, 6-3. Un scor identic l-a înregistrat şi în turul II, cu românca Ana Bogdan. În turul III a dat peste Kiki Bertens, cap de serie numărul 18. Victoria a venit greu, la capătul a două seturi decise la tie-break. În optimile de finală a fost cotată drept outsider în faţa Carolinei Garcia, cap de serie numărul 7. Nu a avut emoţii însă, învingând-o cu scorul ei preferat la acest turneu: 6-2, 6-3.

LIVE Simona Halep - Angelique Kerber, sferturi de finala, Roland Garros. Cele două sportive s-au întâlnit în şapte meciuri live până acum, iar Simona conduce seria cu 4-3. Ultima confruntare a avut loc la începutul acestui an la Australian Open. A fost un meci epic, câştigat de Simona în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 9-7. În semifinalele de la Roland Garros, câştigătoarea acestui meci se va duela cu Garbine Muguruza sau cu Maria Şarapova.

Afla mai multe despre: simona haleptenisangelique kerberroland garros 

viewscnt
Articole similare