Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep este în optimi la Roland Garros, după 7-5, 6-0 cu Andrea Petkovic. Liderul mondial îşi ştie deja adversara

Simona Halep este în optimi la Roland Garros, după 7-5, 6-0 cu Andrea Petkovic. Liderul mondial îşi ştie deja adversara

Tenis

Comentarii

Simona Halep, liderul mondial, a învins-o pe jucătoarea germană Andrea Petkovic (107 WTA), scor 7-5, 6-0, şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, unde o va întâlni pe belgianca Elise Metens, favorita 16.

Halep a fost condusă cu 2-0 în primul set, dar apoi şi-a recuperat break-ul şi a dus scorul la 2-2. După ce au mers "cap la cap" până la 5-5, Halep a reuşit break-ul la 6-5 şi s-a impus cu 7-5, după 56 de minute de joc.

În setul doi, după primul ghem câştigat de Halep, Petkovic a acuzat dureri la genunchiul drept având nevoie de intervenţia medicului.

De atunci, setul doi a fost un "galop de sănătate" pentru Halep, care s-a impus cu scorul de 6-0.

În total, meciul a durat o oră şi 28 de minute.

În optimi, Halep va evolua contra belgiencei Elise Mertens, favorita 16, pe care a întâlnit-o o singură dată, în acest an, în turul doi la Madrid Open, când sportiva din România s-a impus, scor 6-0, 6-3.

Calificarea în optimi este recompensată la RG cu un premiu de 222.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA.

În 2017, Simona Halep a ajuns până în finală la French Open, meci pe care l-a pierdut în faţa letonei Jelena Ostapenko, scor 6-4, 4-6, 3-6. Ea a fost finalistă şi în 2014.


Vine încă un break şi Simona Halep serveşte pentru accederea în optimi la Roland Garros!


Break, Halep, care se desprinde şi în setul doi şi se îndreaptă spre optimile French Open! 3-0!


Se reia jocul, iar Halep reuşeşte un game la zero şi îşi consolidează break-ul. Randamentul nemţoaicei pare să fi scăzut după accidentarea suferită la genunchi, pentru care a avut nevoie de un strat gros de bandaj.


Simona Halep face break-ul în debutul actului secund! Adversara sa se accidentează, însă, la genunchi şi are nevoie de îngrijiri medicale. Meciul este întrerupt momentan.


SET!!! Simona Halep îşi adjudecă primul set, un act extrem de echilibrat, decis după o oră de joc.


BREAK, Halep! Liderul mondial serveşte pentru a doua oară pentru câştigarea setului inaugural.


BREAK şi pentru Petkovic! Halep ratează o primă şansă de a câştiga primul set.


BREAK, Simona! Liderul mondial preia conducerea pentru prima oară în această partidă şi serveşte pentru câştigarea primului set.


Joc solid din partea Andreei Petkovic, care câştigă un nou game şi, după cum ne-a obişnuit în acest prim act, preia conducerea.


Liderul mondial îşi face din nou serviciul şi egalează la trei, după un nou game echilibrat.


Andrea Petkovic îşi face şi ea serviciul şi preia din nou conducerea în setul inaugural: 3-2.


Simona Halep egalează la doi, după un start ezitant de meci


Break, Halep! Liderul mondial îşi ia break-ul înapoi şi revine în set


Break, Petkovic! Sportiva germană se desprinde la 2-0 în primul set. Simona a reuşit să câştige doar un singur punct la primul game în care a servit


Nemţoaica îşi face serviciul, după un game foarte disputat, şi preia conducerea în acest început de partidă.


A început partida. Petkovic seveşte în debutul întâlnirii. Este cea de-a opta întâlnire directă dintre cele două sportive.


Simona Halep are nevoie de un parcurs excelent la Roland Garros pentru a-şi păstra locul în fruntea clasamentului WTA. În turul III, tenismena din Constanţa va juca împotriva nemţoaicei Andrea Petkovic. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de şapte ori, de şase ori impunându-se românca, ultima dată în 2016, în FedCup, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4. Petkovic a câştigat prima lor întâlnire, disputată în urmă cu nouă ani, în sferturi, la Bucureşti, scor 6-2, 7-6 (2).

În ciuda faptului că Petkovic este abia pe locul 107, Simona spune că se teme de acest meci: ”Mă aştept la un meci greu, deoarece returnează tot şi joacă plat. Aşa că va fi un meci dificil. Luptă până la sfârşit şi nu renunţă nicio clipă. Dar şi eu voi face la fel”, a promis Halep.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în turul al treilea al French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-1, pe americanca Taylor Townsend, numărul 72 mondial.

Numărul 1 mondial - pe terenul 18, Şarapova - pe Philippe-Chatrier

Simona Halep este în continuare prima în clasamentul WTA, dar organizatorii au decis să o programeze pe terenul 18. În schimb, pe Philippe-Chatrier - arena centrală, a fost programat meciul Mariei Şarapova cu Karolina Pliskova. Tot aici se vor mai juca Muguruza - Stosur, Nadal - Gasquet şi Ramos-Vinolas - De Potro.

Begu va juca în jurul orei 17:30

Meciul pe care Irina Begu îl va disputa contra Carolinei Garcia, tot din 16-imi, a fost programat pe Suzanne-Lenglen - a doua arenă ca mărime. Begu - Garcia va fi al doilea meci, după Fognini - Edmund, ceea ce înseamnă că nu va începe mai devreme de ora 14:30.

 

Afla mai multe despre: simona halepandrea petkovicwtatenisroland garros 

viewscnt
Articole similare