Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep, în semifinale la Miami Open după o revenire de senzaţie în setul doi contra lui Qiang Wang. Fostul lider WTA a salvat trei mingi de set

Simona Halep, în semifinale la Miami Open după o revenire de senzaţie în setul doi contra lui Qiang Wang. Fostul lider WTA a salvat trei mingi de set

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a câştigat meciul cu Qiang Wang din sferturile de finală de la Miami Open.

Halep a început meciul cu break, dar şi-a cedat imediat serviciul. Românca a câştigat apoi trei ghemuri la rând, două pe serviciul rivalei şi s-a desprins la 4-1. Wang a făcut rebreak, a câştigat următorul ghem şi a strâns scorul la 3-4. La acest scor, Simona Halep şi-a chemat antrenorul, pe Daniel Dobre, pentru a-l certa că el şi ceilalţi membri ai stafului aplaudă când greşeşte şi nu o fac cu energie când are nevoie.

Descărcată de nervii pe staf, Halep a menţinut avantajul break-ului şi închis setul cu 6-4, după 45 de minute de joc.

Şi în setul al doilea Halep a început bine, cu break. A urmat apoi o cădere adâncă, greu de explicat. Halep a început să irosească punct după punct, pierzând cinci ghemuri la rând, într-o serie neverosimilă prin modul în care a făcut-o (a cedat 12 ghemuri la rând). La fel de bruscă şi neverosimilă a fost şi revenirea. Dacă Wang a luat 12 puncte la rând, fostul lider WTA nu s-a lăsat mai prejos şi a procedat la fel. Jucătoarea din România a câştigat şase ghemuri la rând, salvând şi trei mingi se set (0-40), la scorul de 4-5. Setul şi meciul l-a câştigat după 7-5.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre jucătoarele cehe Karolina Pliskova, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, şi Marketa Vondrousova, locul 59 WTA.

Califcarea în semifinale este recompensată la Miami Open cu 354.000 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.


Simona Halep - Qiang Wang 6-4, 7-5

SETUL SECUND

7-5: Simona îşi completează revenirea şi este în semifinale la Miami Open. 

6-5: Simona este de neoprit. Wang a căzut şi toate mingile sunt în favoareai fostului lider mondial. 

5-5: Senzaţional! Wang a avut trei mingi de set, dar Simona a revenit şi a câştigat ghemul. 

4-5: Incredibil! Simona reuşeşte break-ul în urma unui ghem alb. 

3-5: Halep nu renunţă şi o forţează pe Wang să greşească, iar Simona este tot mai aproape de o revenire de senzaţie. 

2-5: Simona reuşeşte break-ul şi rămâne în set. 

1-5: Break. Qiang Wang reuşeşte încă un break şi va servi pentru câştigarea actului secund.

1-4: Game Wang. Chinezoaica îşi consolidează break-ul şi duce scorul la 4-1, după un game alb.

1-3: Break Wang. Simona nu reuşeşte să îşi revină, iar adversara sa se distanţează la 3-1, după un nou game extrem de disputat.

1-2: Game Wang. Jucătoarea chineză câştigă şi pe propriul serviciu şi preia conducerea.

1-1: Break şi pentru Qiang Wang, care restabileşte egalitatea în setul secund.

1-0: Simona Halep face break-ul în startul setului secund, după un game extrem de disputat, adjudecat de fostul lider mondial în opt minute de joc.

PRIMUL SET

- Simona câştigă primul set după un ghem câştigat cu lovituri în forţă. 6-4

- Wang rămâne în set după un rever trimis greşit de Simona. 5-4

- Halep păstrează avantajul break-ului după ce Wang trimite mingea în fileu şi este aproape de câştigarea primului set. 5-3

- Wang îşi face pentru prima oară serviciului, iar Halep îi cere ajutorul lui Daniel Dobre. 4-3

- Wang riscă şi recuperează un break. 4-2

- Un nou break făcut de Simona, într-un ghem în care a fost condusă cu 40-0. Jucătoarea din România a produs un tenis de excepţie şi a reuşit să revină, astfel se desprinde în primul set. 4-1

- Pentru prima dată în acest meci, Halep câştigă pe propriul serviciu, în urma unor mai multe greşeli neforţate făcute de Wang. 3-1

- Al doilea break făcut de Halep, după un ghem în care a fost condusă cu 40-15. 2-1

- Schimb de break-uri în primul set. 1-1

- Simona Halep a făcut break şi a câştigat primul ghem al meciului. 


Partida este prima a zilei pe arena centrală.

Halep şi Wang s-au mai întâlnit o singură dată, în 2018, în optimi la Indian Wells, când s-a impus sportiva din Constanţa, scor 7-5, 6-1.

Joi, nu înainte de ora 01.00, se va disputa al doilea sfert de pe partea de tablou a Simonei Halep, meciul dintre sportivele cehe Karolina Pliskova, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, şi Marketa Vondrousova, locul 59 WTA.

Afla mai multe despre: haleptenis 

viewscnt
Articole similare