Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Victorie în două seturi pentru Simona Halep, cu Ţurenko. Cu cine va evolua românca în sferturi

VIDEO | Victorie în două seturi pentru Simona Halep, cu Ţurenko. Cu cine va evolua românca în sferturi

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 23 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai.

Din 9 februarie, Halep a jucat opt meciuri în 12 zile, mai mult ca la un grand slam, pierzând doar unul, finala de la Doha. Oboseala s-a acumulat, dar jucătoarea română continuă să tragă de ea şi încearcă să joace cât mai bine. După numai o săptămână, Halep a avut-o în faţă din nou pe Lesia Ţurenko, jucătoare ce şi-a format un complex în faţa fostului liderul WTA. La Doha, Halep s-a impus cu 6-2, 6-3, într-o oră şi 20 de minute, acum a fost 6-3, 7-5, în acelaşi timp şi cu o desfăşurare asemănătoare.

Disputat pe o vreme vântoasă, meciul de la Dubai a fost unul de uzură, cu schimburi lungi şi multe greşeli, şi de o parte şi de cealaltă. Halep şi-a plimbat foarte bine adversara stânga-dreapta pe fundul terenului, dar a avut probleme când a dorit să încheie punctul. În acele momente, românca a fost destul de imprecisă. Când a ales să fie răbdătoare şi să aştepte greşeala de dincolo de fileu, Ţurenko a "rezolvat" situaţia, cu numeroase erori. Energia Simonei Halep părea că se scurge din ce în ce mai mult în partea a doua a jocului, în timp ce Ţurenko opunea o rezistenţă din ce în ce mai mare şi îşi creştea nivelul de agresivitate. dar Halep a avut sprintul final şi a câştigat al şaptelea meci cu Ţurenko.

Setul I a început cu câteva lovituri foarte bine plasate de Ţurenko, în primul ghem, pe care l-a câştigat. A urmat apoi o cădere în jocul ucrainencei, care a pierdut zece puncte la rând. La 1-2, Ţurenko şi-a recuperat break-ul cedat în ghemul al treilea, dar Halep a făcut apoi 5-2. Fostul lider WTA a servit pentru set, dar nu a reuşit să-l închidă la acest scor, ci în ghemul următor, perserviciul rivalei, scor 6-3, după 36 de minute. 

Setul al doilea a început cu un break al Lesiei Ţurenko, consolidat cu serviciul. La 0-2, Halep a câştigat următoarele trei ghemuri, preluând conducerea, 3-2. Tot jucătoarea ucraineană a câştigat următorul break, la 4-4, şi a servit pentru set. Ea nu a ajuns la minge de set, pentru că Halep i-a anulat avantajul, cu o nouă serie de puncte câştigate la rând, şi nu s-a oprit decât atunci când scorul a fost 7-5, după o oră şi 20 de minute de joc.

În sferturi, Simona Halep va evolua cu învingătoarea din partida Belinda Bencic (Elveţia), locul 45 - Arina Sabalenka (Belarus), locul 9 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Dubai cu un premiu de 59.960 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Simona Halep nu a mai jucat la Dubai din 2016. Ea a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite, când această competiţie era tot de categorie Premier 5.

Simona Halep - Lesia Ţurenko 6-3, 7-5

 

FINAL

Game-ul 12: Fiecare punct câştigat de Halep, aclamat de suporteri. Cu fanii de partea ei, numărul doi WTA se impune pe serviciul adversarei, învingând-o pe Ţurenko în două seturi (7-5)

Game-ul 11: Halep revine în meci! Românca îşi face serviciul şi poate închide meciul pe serviciul adversarei (6-5)

Game-ul 10: Halep se impune pe serviciul lui Ţurenko şi rămâne în set (5-5)

Game-ul 9: Ţurenko se impune pe serviciul Simonei şi va servi pentru a câştiga setul doi (4-5)

Game-ul 8: Spectacol! Ţurenko îşi încheie rapid conturile cu Halep. Game câştigat la zero de ucrainiancă (4-4)

Game-ul 7: Halep revine şi îşi însuşeşte punctul (4-3)

Game-ul  6: Ţurenko se automotivează după un punct controversat şi restabileşte egalitatea (3-3)

Game-ul 5: Ţurenko face greşeală după greşeală, iar Halep se impune la zero şi preia pentru prima oară conducerea în set

Game-ul 4: Simona Halep stă mai bine în schimburile lungi de mingi şi restabileşte egalitatea (2-2)

Game-ul 3: Halep îşi ia revanşa cu un game la zero (1-2)

Game-ul 2: Joc solid al lui Ţurenko. Halep nu se regăseşte în startul setului doi (0-2)

Game-ul 1: Ţurenko începe mult mai determinată setul secund (0-1)

Start în setul secund. Halep, la serviciu

Game-ul 9: Simona Halep îşi respectă plazonul. Game pe serviciul adversarei şi se impune în setul unu (6-3)

Game-ul 8: Ţurenko amână deznodământul setului unu (5-3)

Game-ul 7: Revenire spectaculoasă! Simona ăntoarce de la 15-40 şi va servi pentru a închide primul set unu (5-2).

Game-ul 6: Ce spectacol! Simona Halep acoperă tot terenul şi se distanţează pe tabelă (4-2)

Game-ul 5: Românca revine şi câştigă din nou pe serviciul adversarei (3-2)

Game-ul 4: Simona Halep a întâmpinat dificultăţi pe propriul serviciu. Greşelile neforţate ale româncei i-au adus punctul Lesiei Ţurenko (2-2)

Game-ul 3: Tur de forţă al Simonei Halep. Românca se impune la zero şi pe serviciul adversarei (2-1)

Game-ul 2: Simona Halep se impune la zero şi restabileşte rapid egalitatea (1-1)

Game-ul 1: Ţurenko îşi face serviciul (0-1)

A început meciul! Ţurenko se află la serviciu.

Halep conduce cu 6-0 în întâlnirile directe cu ucraineanca de 29 de ani, aflată la cea mai bună clasare din carieră.

  • Meciul Halep - Ţurenko, din optimile Dubai Tennis Championships se va juca miercuri, 20 februarie, în jurul orei 10:30. Meciul este al doilea de pe arena centrală, fiind programat după partida Jennifer Brady - Petra Kvitova, care va începe la ora 09:00 (ora României).

Săptămâna trecută, Simona Halep a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Ţurenko, tot în optimile de finală, dar la Qatar Open, turneu de categorie Premier.

Primele lor patru întâlniri au avut loc în 2014, când Ţurenko i-a luat româncei singurul set, la Wimbledon, şi anterior, iar a cincea s-a desfăşurat la ediţia trecută a turneului de la Cincinnati, când Halep s-a impus în sferturi, cu 6-4, 6-1.

Halep, victorie în două seturi în faţa lui Bouchard

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-4, pe jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, locul 79 WTA, beneficiară a unui wild card, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai. Aceasta a fost victoria cu numărul 200 a Simonei Halep pe suprafeţele rapide (98 de înfrângeri).

Acceptată direct în turul al doilea, Halep a întâlnit, marţi, o jucătoare mai aproape de potenţialul atins în anul 2014, când a fost numărul 5 mondial şi a jucat finala de la Wimbledon. În primul set, Bouchard a servit foarte bine, a aplicat eficient un-doi-urile, s-a apărat cu sârguinţă şi a fost, poate, neaşteptat de precisă, faţă de alte partide jucate de ea în ultima perioadă.

În aceeaşi perioadă, Simona Halep a fost agresivă, dar nu a evoluat grozav. Românca i-a ridicat cam multe mingi adversarei, iar aceasta din urmă le-a lovit bine. Fostul lider WTA nu a avut răbdare în schimburile lungi de mingi, ceea ce a dus la numeroase erori. Totuşi, Simona Halep a fost mai concentrată în momentele importante ale meciului, a controlat bine setul al doilea, şi-a ridicat ritmul atât cât a trebuit şi s-a impus în cele din urmă în minimum de seturi, ridicând la 4-1 scorul întâlnirilor directe cu Bouchard.

Setul I a curs echlibrat cu serviciul până la 3-2, când Halep a fructificat prima minge de break a meciului. Însă jucătoarea română nu a păstrat avantajul şi canadianca a egalat la 4. Echilibrul s-a reinstaurat şi setul a ajuns în tie-break, unde Halep a fost mai concentrată, mai precisă decât adversara ei, impunându-se cu 7-4, după 54 de minute. În acest set, echilibrul este demonstrat şi de numărul de puncte câştigate de cele două jucătoare: 40 - Halep, 39 - Bouchard.

În setul al doilea, Bouchard s-a plâns de probleme fizice, dar nici Halep nu a părut foarte proaspătă din acest punct de vedere, fiind oarecum normal după extenuanta săptămână trecută, când a jucat finala la Doha.

Halep a reuşit break-ul în primul ghem a avut ocazia să-l dubleze la 2-0 şi la 3-1 (când Bouchard a comis trei duble greşeli), dar şi-a făcut bine serviciul şi şi-a păstrat avantajul, câştigând cu 6-4, după o oră şi 42 de minute de la start.

Prezenţa în turul al treilea este recompensată la Dubai cu un premiu de 29.695 de dolari şi cu 105 puncte WTA.

Simona Halep nu a mai jucat la Dubai din 2016. Ea a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite, când această competiţie era tot de categorie Premier 5.
 

Afla mai multe despre: halep 

viewscnt
Articole similare