Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie muncită pentru Simona Halep în faţa slovenei Polona Hercog. În optimi românca o va întâlni pe Venus Williams

Victorie muncită pentru Simona Halep în faţa slovenei Polona Hercog. În optimi românca o va întâlni pe Venus Williams

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, duminică, în turul al treilea al Miami Open, cu scorul de 5-7, 7-6 (1), 6-2, pe slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Simona Halep a fost încurcată de jocul extrem de variat al Polonei Hercog. Jucătoare slovenă mânuieşte foarte bine loviturile, intensitatea, efectul, lungimea şi amplitudinea mingilor. La cei 1,85 metri înălţime ai ei, Hercog poate servi constant cu 180 de kilometri/oră, apoi conduce jocul din bogata tehnică pe care o deţine. Ea foloseşte mult lovitura slice, o armă eficientă, duminică, împotriva Simonei Halep, lovitura scurtă şi venirile la fileu, acestea din urmă fiind la fel de inspirate în meciul cu jucătoarea română. Mingile slovenei ori sar prea mult, ori abia se desprind de la sol, ori vin plat, ori cu efect. În faţa acestui repertoriu, Halep a făcut cu greu faţă o bună perioadă din cele aproape trei ore petrecute pe teren duminică.

În plus, jucătoarea română a cedat iniţiativa, a jucat fără agresivitate, câutând mai mereu să contracareze jocul rivalei, decât să şi-l impună pe al ei. Halep a jucat scurt, nu şi-a mişcat adversara, iar aceasta, fără a fi sub presiune, şi-a putut etala întregul arsenal de lovituri. Deşi fostul lider WTA şi-a mai pierdut cumpătul în timpul meciului, ea a reuşit totuşi să se menţina aproape de adversara ei şi să preia controlul partidei atunci când ocaziile s-au ivit. Halep are din nou meritul de a nu fi cedat în momentele în care părea copleşită de jocul bine amestecat al adversarei, de a fi luptat chiar dacă precizia şi inspiraţia ei au fost la cote modeste. Şi, uşor, uşor, Hercog şi-a consumat inspiraţia, energia, iar Simona Halep a fost acolo, prelund soarta partidei, când slovena a scăpat-o din mână.

Jucătoarea română a cerut un time-out medical la scorul de 2-3, în primul set, pentru o problemă la genunchiul stâng, iar accdentarea poate explica o oarecare lipsă de mobilitate a ei.

Halep şi-a pierdut serviciul la 1-1, în primul set, după ce în ghemul anterior a avut o minge de break ratată. Hercog a păstrat avantajul break-ului până la 4-3, când sfătuită de Danei Dobre să joace şi ea contrascurta, Halep a egalat şi a luat apoi conducerea, cu 5-4. Însă jocul ceva mai bun al Simonei nu a continuat şi Polona Hercog şi-a impus din nou stilul tactic, câştigând setul cu 7-5, după 62 de minute de joc.

În setul al doilea, Halep a fost ceva mai atentă la serviciu, reuşind să şi-l fructifice până la 4-3. La acel scor, ea a reuşit un break, apoi a servit să închidă setul, dar Hercog nu i-a permis acest lucru şi a făcut rebreak-ul. Setul a ajuns apoi în tie-break, în care Halep a reuşit câteva din loviturile ei spectaculoase, impunând-se clar, cu 7-1, după două ore şi 10 minute de la start.

Decisivul a găsit-o pe Halep mult mai bine pregătită fizic. Epuizată, Hercog s-a prăbuşit sub numărul foarte mare de greşeli comise şi a câştigat doar două ghemuri, ambele pe propriul seviciu, la 0-0 şi la 3-1. Astfel, Simona Halep se impune cu 6-2 în decisiv, după două ore şi 50 de minute

Halep va evolua în optimi cu amerianca Venus Williams, locul 43 WTA, care a trecut de rusoaica Daria Kasatkina, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 14, scor 6-3, 6-1.

Calificarea în optimi este recompensată la Miami Open cu un premiu de 91.205 doalri şi cu 120 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treila la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

Simona Halep - Polona Hercog 5-7, 7-6(1), 6-2

SETUL 3

Game-ul 8: Simona Halep încheie meciul în stil de mare campioană. Fostul lider WTA câştigă game-ul la zero (6-2)

Game-ul 7: Simona pare s-o fi descusut pe slovenă. Românca, la un game de câştigarea meciului şi calificarea în optimi (5-2)

Game-ul 6: Mult mai flexibilă Halep în acest game şi mai dispusă la efort. Fostul lider mondial etalează un tenis de calitate în acest moment (4-2)

Game-ul 5: Hercog îşi face serviciul la zero (3-2)

Game-ul 4: Simona Halep a avut nevoie de câteva greşeli neforţate ale adversarei pentru a câştiga punctul (3-1)

Game-ul 3: Altceva! Simona Halep se impune la 15 pe serviciul adverarei, dar jocul fluctuant din această seară al româncei nu ne dă voie să visăm (2-1)

Game-ul 2: Halep se chinuie pe propriul serviciu, în cele din urmă izbuteşte să câştige punctul (1-1)

Game-ul 1: Hercog începe bine setul decisiv. Slovena îşi face serviciul după câteva lovituri nemaipomenite (0-1)

SETUL 2

Simona Halep a făcut spectacol şi a trimis meciul în decisiv. Românca a arătat un nivel foarte bun de tenis. Ne aşteptăm la o evoluţie mult mai consistentă a numărului trei mondial în ultimul set [7-6(1)]

Game-ul 12: 6-6, Hercog duce setul în tie-break.

Game-ul 11: Simona Halep îi oferă o replică pe măsură adversarei sale şi câştigă game-ul la 15 (6-5)

Game-ul 10: Game la zero câştigat de Polona Hercog, care restabileşte egalitatea (5-5)

Game-ul 9: Hercog prelungeşte suspansul la Miami (5-4)

Game-ul 8: Halep a condus cu 40-15 pe serviciul adversarei, apoi a fost egalată , dar a avut forţa necesară de a câştiga game-ul (5-3). Românca va servi pentru a trimite meciul în decisiv

Game-ul 7: Simona Halep, susţinută frenetic de suporterii prezenţi în tribune. Românca a cerut intervenţia antrenorului (4-3)

Game-ul 6: Slovena nu-i permite Simonei Halep să se distanţeze (3-3)

Game-ul 5: Nici una dintre cele două jucătoare nu şi-a pierdut serviciul până acum (3-2)

Game-ul 4: Polona Hercog  controlează game-ul şi egalează fără prea mari dificultăţi (2-2)

Game-ul 3: Încet dar sigur, Simona Halep mai câştigă un game pe propriul serviciu. Românca pare nemulţumită de nivelul tenisului pe care îl practică. (2-1)

Game-ul 2: Polona se impune într-un game lung şi restabileste egalitatea la unu (1-1)

Game-ul 1: La fel ca în primul set, Simona Halep îşi face serviciul şi conduce cu 1-0

SETUL 1

Game-ul 12: Polona Hercog îşi face serviciul şi câştigă primul set (5-7)

Game-ul 11: Jucătoarea din Slovenia face break-ul, iar Halep e obligată să câştige pe serviciul adversarei pentru a trimite setul în tie-break (5-6)

Game-ul 10: Polona restabileşte egalitatea şi amână deznodământul primului set (5-5)

Game-ul 9: O altă faţă a Simonei. Numărul trei mondial câştigă game-ul la 15 şi trece la conducerea partidei. Slovena va servi pentru a rămâne în meci (5-4)

Game-ul 8: I-a prins bine Simonei Halep intervenţia lui Daniel Dobre. Românca restabileşte egalitatea (4-4)

Game-ul 7: Halep îşi face serviciul şi apoi cere intervenţia antrenorului. (3-4)

Game-ul 6: Pauza nu i-a prins bine Simonei Halep. Slovena şi-a câştigat serviciul şi  păstrează avantajul de două game-uri

Se pare că nu este vorba de ceva grav. Românca a revenit pe teren

Simona Halep acuză o accidentarea la genunchi. Fostul număr unu mondial a cerut intervenţia fizioterapeutului

Game-ul 5: O Simona Halep mult mai agresivă în acest game. Românca reduce din handicap (2-3)

Game-ul 4: Simona Halep continuă seria cadourilor, deja 9 greşeli neforţate pentru jucătoarea din România (1-3)

Game-ul 3: Multe cadouri făcute de Simona Halep în startul meciului. Sportiva slovenă face breack-ul şi preia conducerea în meci (1-2)

Game-ul 2: Game lung pe serviciul slovenei. Hercog reuşeşte să se impună şi să restabilească egalitatea la game-uri (1-1)

Game-ul 1: Simona Halep câştigă un prim game echilibrat şi face 1-0

început partida!

Organizatorii au stabilit programul zilei la Mimi Open, iar meciul Halep - Hercog se va juca pe arena centrală, fiind a doua confruntare a zilei.

Turul 3 Miami: Halep - Hercog, nu înainte de ora 20:00
Primul meci se joacă de la ora 18:00 şi va fi o confruntare din circuitul ATP: Albert Ramos-Vinolas (SPA) - John Isner(SUA), ce va fi transmisă în direct pe Telekom Sport 3. Meciul Halep - Hercog va începe imediat după această confruntare.

În turul 2, Simona Halep a învins-o uşor pe americana Taylor Townsend (96 WTA), scor 6-1, 6-3.

De cealaltă parte, slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, a învins-o pe japoneza Misaki Doi, numărul 112 mondial, venită din calificări, şi a acces în turul trei la Miami Open, fază în care o va întâlni pe Simona Halep.

Polona Hercog, care a ajuns pe ajuns pe tabloul principal ca lucky loser, s-a impus în meciul cu Misako Doi, scor 7-6 (4), 6-4.

Halep şi Hercog s-au mai întâlnit o singură dată, în 2009, la Sofia, când s-a impus sportiva slovenă.

Afla mai multe despre: simona halepmiami 

viewscnt
Articole similare