Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep, şanse foarte mari să redevină lider în ierarhia WTA! Cum este posibil s-o depăşească pe Ashleigh Barty

Simona Halep, şanse foarte mari să redevină lider în ierarhia WTA! Cum este posibil s-o depăşească pe Ashleigh Barty

Tenis

Comentarii

Liderul ierarhiei mondiale feminine de tenis (WTA), Ashleigh Barty a anunţat, marţi, că nu va participa la turneul de Mare Slem de la Roland Garros, pe care l-a câştigat anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Din cauza pandemiei de coronavirus, turneul de Mare Slem de la Roland Garros a fost anulat şi reprogramat pentru perioada 21 septembrie - 11 octombrie, în acest an. Cu toate acestea, câştigătoarea din sezonul trecut, Ashleigh Barty, a declarat că nu va participa şi nu va putea să-şi apere cele 2000 de puncte câştigate în Franţa, sezonul trecut.

"Openul Franţei de anul trecut a fost turneul cel mai special din cariera mea şi nu a fost o decizie pe care am luat-o cu uşurinţă. Sunt două motive care au stat la baza deciziei mele: primul îl reprezintă riscurile sanitare care există încă din cauza Covid, cel de-al doilea este pregătirea mea, care nu a fost ideală, în condiţiile în care antrenorul meu nu a putut fi alături de mine din cauza închiderii frontierelor în Australia", a explicat pe reţelele de socializare Barty (24 ani), care a renunţat deja anul acesta la US Open, competiţie care se derulează în prezent la New York.

La finele lunii iulie, campioana en titre de la Roland Garros a renunţat la US Open, invocând "riscuri importante" legate de virusul Covid-19. Românca Simona Halep, numărul 2 mondial, s-a numărat la rândul ei printre jucătoarele şi jucătorii care au decis să nu ia parte la Openul Statelor Unite, alături de spaniolul Rafael Nadal, numărul 2 în ierarhia masculină, din cauza condiţiilor sanitare incerte legate de pandemia de coronavirus.

Cum este posibil? Ashleigh Barty pierde 2.105 puncte din start

În acest moment, între Simona Halep, numărul 2 WTA, şi Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, diferenţa de puncte este de 2.365 de puncte în favoarea sportivei de la Antipozi. Din start, pentru neparticiparea la turneul de la Roland Garros, Barty va pierde 2.000 de puncte.

În plus, Simona Halep va evoluat şi la turneul de zgură de la Roma, acolo unde, din nou, Barty va lipsi şi va pierde alte 105 puncte. Anul trecut, la Roma, Halep a fost eliminată în primul tur, aşa că nu va avea de apărat puncte. La Roland Garros, românca are de apărat un sfert de finală, 430 de puncte. Astfel, cu două evoluţii solide la Roma şi Roland Garros, Halep poate redeveni lider mondial, acolo unde a mai fost timp de 64 de săptămâni.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare