Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep va fi numărul 2 WTA, începând de luni, 3 februarie. Doar trei românce în TOP 100

Simona Halep va fi numărul 2 WTA, începând de luni, 3 februarie. Doar trei românce în TOP 100

Tenis

Comentarii

Jucătoarea de tenis din România, Simona Halep, va reveni pe poziţia a doua în ierarhia WTA, începând de luni, 3 februarie, indiferent de cum se va termina turneul de Grand Slem de la Australian Open.

Simona Halep va juca miercuri dimineaţă, de la ora 2, împotriva estonei Anett Kontaveit, în faza sferturilor de finală ale turneului de la Australian Open. Faptul că anul trecut a fost eliminată prematur din competiţia de la Antipozi, coroborat cu eliminările timpurii din competiţie ale contracandidatelor la supremaţia din circuitul WTA, i-au oferit Simonei Halep şansa să urce poziţia a doua în clasament. 

  • Ultima dată când Simona Halep a ocupat locul 2 WTA s-a întâmplat pe 13 mai, 2019.

Chiar dacă nu are şanse la prima poziţie, deţinută de australianca Ashleigh Barty, Halep are şansa să mai micşoreze ecartul dintre ele, însă unica soluţi este să încheie la Australian Open mai sus decât Barty. Liderul mondial s-a calificat, deja, în semifinale, acolo unde va lupta pentru un loc în finală cu americanca Sofia Kenin (15 WTA).

În acest moment, între Halep şi Barty sunt 2616 puncte. Dacă Simona Halep o elimină pe Anett Kontaveit, diferenţa se micşorează la 2266 de puncte. Cum cele două sportive se pot întâlni doar în finală, un eventual succes al Simonei ar reduce diferenţa la sub 2000 de puncte.

Sorana Cîrstea esta a doua româncă clasată în ierarhia WTA, pe locul 70, în urcare patru poziţii după turul doi de la Australien Open, cu menţiunea că mai poate pica două poziţii până la finalul săptămânii.

A treia şi ultima româncă din TOP 100 este Ana Bogdan (27 de ani), care se află pe locul 90, cu opt locuri mai sus după turneul de la Australian Open, dar şi ea mai poate pica două poziţii până la finele săptâmnii.

În primele 25 de locuri dincolo de TOP 100, regăsim alte patru jucătoare din România: Patricia Ţig, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu şi Monica Niculescu.

Elena-Gabrila Ruse va ocupa cel mai bun loc din cariera sa, de luni. În acest moment, se află pe locul 167, însă clasamentul mai poate suferi schimbări, atât în bine, cât şi în rău pentru româncă. Sportiva de 22 de ani este prezentă pe tabloul turneului ITF Andrerieux Boutheon din Franţa.  Cea mai bună clasare a sa, de până acum, a fost 171 WTA.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare