Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep va primi astăzi titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti

Simona Halep va primi astăzi titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti

Simona Halep

Comentarii

Primarul general, Gabriela Firea, îi va acorda titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti jucătoarei de tenis Simona Halep, "în semn de recunoaştere şi apreciere a performanţelor sale sportive", ceremonia fiind programat[ luni seară.

Evenimentul va avea loc luni, începând cu ora 19:00, la Teatrul Excelsior din Capitală. La ceremonie vor participa personalităţi ale vieţii sportive, printre care preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Virginia Ruzici şi Bogdan Stelea.

Proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei Simonei Halep a fost adoptat în octombrie 2017 de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

"În ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional. Lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor, atât centrale, cât şi locale în dezvoltarea şi întreţinerea baxelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport a condus la reducerea masivă a practicării spotului de către copii, cu consecinţe în reducerea ariei de selecţie pentru sportul românesc de performanţă. În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge nr. 1 în clasamentul WTA şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă", arătau iniţiatorii proiectului.

Afla mai multe despre: simona halepteniscetatean de onoarepremiuprimariebucuresti 

viewscnt
Articole similare