Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep, în optimi la Australian Open 2020, după o evoluţie sclipitoare cu Yulia Putintseva. Prima reacţie a Simonei şi pe cine va întâlni în runda următoare

Simona Halep, în optimi la Australian Open 2020, după o evoluţie sclipitoare cu Yulia Putintseva. Prima reacţie a Simonei şi pe cine va întâlni în runda următoare

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o pe jucătoarea kazahă Yulia Putintseva, locul 38 WTA, scor 6-1, 6-4, în turul al treilea de la Australian Open 2020 şi s-a calificat în optimi, acolo unde o va întâlni pe Elise Mertens, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, care a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-7 (5), 6-0, pe americanca Catherine "CiCi" Bellis, locul 600 WTA

"Vin după un an foarte bun, dar aici este altceva. Mă bucur de fiecare moment pe teren, dau totul pe teren şi sunt fericită că sunt în cea de-a doua săptămână. Nu (n.r. - dacă simte o presiune în plus după ce unele dintre favorite au părăsit turneul). Mă gândesc doar la ce fac eu, ştiu că la acest nivel fiecare meci este dificil şi ştiu că trebuie să fiu concentrată 100% indiferent de adversară.

În trecut eram obsedată de tenis, acum lucrurile s-au schimbat puţin, am învăţat să mă relaxez atunci când am o zi liberă, viaţa e frumoasă. Îmi place să joc în faţa acestui public grozav, mă simt grozav în Australia!", a declarat Simona Halep, la finalul meciului.

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open 2020

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 38 WTA, calificându-se pentru a cincea oară în optimile de finală ale Australian Open.

Un joc tehnic au oferit Halep şi Putinţeva pe Rod Laver Arena. Jucătoarea din Kazahstan, în vârstă de 25 de ani, este un automat de lovituri variate, înalte, plate, loburi, scurte. Nu loveşte foarte tare, dar găseşte unghiuri deschise, fiind, la fel ca Halep, o adeptă a jocului de pe linia de fund a terenului. Însă serviciul Iuliei Putinţeva este penalizabil, iar punctele frumos câştigate sunt mixate cu greşeli comise cu uşurinţă.

Fără bandajul purtat în partida anterioară la încheietura mâinii drepte, semn că accidentarea suferită în manşa inaugurală nu a fost serioasă, Halep a intrat concentrată pe teren, a depus efort încă de la început şi a dictat ritmul. Jocul cu lovituri mai scurte al adversarei i-a venit ca o mănuşă româncei, care a putut să-şi direcţioneze bine atacul. Jucătoarea română şi-a păstrat calmul şi precizia şi atunci când Putinţeva şi-a ridicat nivelul jocului şi a pus ceva probleme. Simona Halep are o evoluţie în creştere la acest turneu, iar condiţia ei fizică pare a fi ajuns la un nivel optim, după un început de sezon mai greu.

Setul I a fost unul câştigat uşor de Halep, după 28 de minute şi după ce a cedat doar un ghem, pe propriul serviciu, la scorul de 2-0.

Setul al doilea a fost mai echilibrat. Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 2-2, când fostul lider WTA a reuşit break-ul, dar Putinţeva a răspuns cu rebreak, salvând o minge de 2-4. Sportiva română câştigat din nou pe serviciul rivalei, apoi a salvat două mingi de break înainte de a se desprinde la două ghemuri pentru prima dată în acest set, scor 5-3. Jucătoarea din Constanţa a păstrat acest avantaj până la final, impunându-se cu 6-4, după o oră şi 18 minute de joc.

Halep va evolua în faza următoare cu belgianca Elise Mertens, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, sau cu americanca Catherine "CiCi" Bellis, locul 600 WTA, dar fostă numărul 35 mondial, în 2017.

Calificarea în optimi este recompensată la Australian Open cu un premiu de 300.000 de dolari australieni (205.000 de dolari americani) şi cu 240 de puncte WTA.

După ce jucătoarea cehă Karolina Pliskova, semifinalistă în 2019, a fost eliminată în turul al treilea, Simona Halep este în acest moment pe locul 2 WTA. Ea poate fi întrecută până la finalul competiţiei de la Melbourne doar de ucrainenaca Elina Svitolina, locul 5 WTA sau de olandeza Kiki Bertens, locul 10 WTA.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la AusOpen de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

FINAL Simona Halep - Yulia Putintseva 6-1, 6-4

Setul II

6-4: Game, set şi meci pentru Simona Halep, care merge în optimi la Australian Open 2020.

5-4: Game Putintseva, care rămâne în meci. Halep va servi, însă, pentru câştigarea partidei.

5-3: Game Simona Halep. Jucătoarea din Constanţa confirmă break-ul şi este, acum, la un game de calificarea în optimi.

4-3: BREAK şi pentru Simona. Românca recuperează rapid break-ul şi este la doar două game-uri de optimi la Australian Open 2020. Urmează Halep la serviciu.

3-3: Revine Putintseva, care face al doilea său BREAK în această confruntare. În acest game, Simona a ratat o minge de 4-2.

3-2: BREAK Halep! Simona sparge gheaţa în setul al doilea, după un start echilibrat, şi are set şi break în faţă, în meciul cu Yulia Putintseva.

 

 

2-2: Game alb reuşit de Simona. Simona ţine aproape şi îşi face, la rândul ei, serviciul, de această dată după un game alb. Egalitate din nou pe tabelă.

1-2: Putintseva îşi face din nou serviciul, cedându-i Simonei un singur punct în acest game. Jucătoarea kazahă joacă mai agresiv în acest set secund, astfel că avem parte de un act mai disputat.

1-1: Game şi pentru Simona, care restabileşte rapid egalitatea în setul al doilea.

0-1: Game Yulia Putintseva. Jucătoarea kazahă îşi face serviciul cu mari dificultăţi, pentru prima oară în acest meci, după un game care a durat zece minute, timp în care Simona a avut trei mingi de break.

Ora 05:28: Începe setul al doilea.

Setul I

6-1: SET Simona! Halep câştigă primul set în 30 de minute de joc, timp în care Putintseva nu a reuşit să îşi facă serviciul.

 

 

5-1: BREAK Simona, care urmează să servească pentru câştigarea actului inaugural, după ce a salvat două mingi de game ale adversarei.

4-1: Game Simona Halep! Românca îşi consolidează break-ul, graţie unui as, şi se distanţează la 4-1. Simona pare să se simtă excelent pe teren astăzi.

3-1: BREAK la zero pentru Simona Halep, care reface diferenţa de două game-uri în favoarea sa.

2-1: BREAK Putintseva. Jucătoarea kazahă recuperează rapid break-ul. Simona reuşise să salveze două mingi de break ale adversarei, însă n-a mai avut replică la cea de-a treia.

2-0: BREAK Simona! Halep reuşeşte break-ul, după un retur superb, care pune capăt unui game echilibrat, în care jucătoarea din Kazahstan a câştigat primele ei trei puncte în acest meci.

1-0: Game alb reuşit de Simona Halep, care începe solid meciul cu Putintseva.

Ora 04:58 - Începe meciul dintre Simona Halep şi Yulia Putintseva, cu jucătoarea din Constanţa la serviciu.

Ora 04:50 - Primul meci de pe Arena Rod Laver s-a încheiat cu o surpriză: Karolina Pliskova, a doua favorită, eliminată de Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA. Acum intră în scenă Simona Halep.

 

 

Simona Halep n-a avut mari probleme în meciul cu britanica Harriet Dart şi s-a calificat în turul al treilea, după o victorie obţinută în două seturi, scor 6-2, 6-4. Astfel, în faza următoare de la Australian Open 2020, fostul lider mondial va da peste Yulia Putintseva, ocupanta locului 38 WTA.

Jucătorea din Kazahstan s-a calificat în turul al treilea al primului turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut de favorita 26 a turneului, americanca Danielle Collins. Putintseva s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 2-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore şi 36 de minute. De altfel, Simona Halep şi Yulia Putintseva nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

Cine este adversara Simonei Halep din turul al treilea de la Australian Open 2020

Yulia Putintseva are 25 de ani, iar cea mai bună clasare a sa din carieră a fost locul 27 WTA, în februarie 2017. Anul trecut, la jumătatea lunii mai, jucătoarea din Kazahstan a reuşit să câştige primul titlu WTA din carieră, la Nurnberg, unde a trecut în semifinale chiar de Sorana Cîrstea, scor 6-4, 7-5.

Aflată pe locul 38 WTA în momentul de faţă, Putintseva se poate lăuda cu 4 milioane de dolari câştigaţi din tenis. Iar actualul sezon a început destul de bine pentru sportiva kazahă. La primul turneu al anului, a ajuns până în optimi la Brisbane, unde a fost eliminată de Collins, jucătoarea de care a trecut acum la Australian Open, iar la Adelaide a fost eliminată din 16-imile de finală.

E clar că Putintseva se simte cel mai bine pe zgură, de altfel, pe această suprafaţă câştigând şi titlul de la Nurnberg. În plus, tot pe zgură a obţinut şi cele mai bune performanţe din carieră la turneele de Grand Slam, unde, în 2016 şi în 2018, a ajuns până în sferturile de finală de la Roland Garros. În ceea ce priveşte competiţia de la Australian Open, Putintseva şi-a atins acum cea mai bună performanţă (turul al treilea), aşa cum s-a întâmplat şi în 2016.

Simona Halep, victorie cu emoţii în turul al doilea de la Australian Open 2020

Simona Halep a avut parte de un final de meci încins cu Harriet Dart, locul 176 mondial, care a revenit în al doilea set de la 1-5 la 4-5, ratând o minge de 5-5. După partidă, Halep a recunoscut că şi-a pierdut concentraarea în acele momente.

În plus, Simona Halep a admis că l-a enervat pe antrenorul Darren Cahill, astfel că va urma să doneze o sumă consistentă pentru victimele incendiilor de vegetaţie din Australia.

"A fost un pic periculos, mi-am pierdut concentrarea, dar şi ea a început să joace foarte bune, mi-a fost mult mai greu să-i fac faţă, dar mă bucur că m-am calificat. Îmi place să joc sub presiune, e mai distractiv şi mai captivant, dar aş prefera să termin meciurile atunci când trebuie. Cred că azi sigur am strâns bani pentru incendiile de vegetaţie. Darren ţine socoteala şi mi-e frică să-l întreb. Este un lucru frumos de făcut, o fac cu plăcere (n.r. - donaţia).

Este frumos să-l am din nou de partea mea pe Darren, îmi dă încredere şi mă ajută să-mi îmbunătăţesc jocul. Ar fi foarte frumos să câştig al treilea grand slam, dar sunt departe de a mă gândi la acest titlu. Am amintiri frumoase, în 2018 am făcut multe meciuri bune aici, este extraordinar să joc în faţa acestui public cald. Vă mulţumesc tuturor şi sper să câştig al treilea grand slam aici", a declarat Halep după meciul cu Harriet Dart.

Afla mai multe despre: simona haleptenisaustralian openwta 

viewscnt
Articole similare