Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Singurul român care va alerga între Los Angeles şi Las Vegas, 550 de kilometri! "Am alergat cu pantofii peticiţi de cizmar"

Singurul român care va alerga între Los Angeles şi Las Vegas, 550 de kilometri! "Am alergat cu pantofii peticiţi de cizmar"

Atletism

Comentarii

Aceasta este povestea lui Alexandru Corneschi, maratonist, care visează să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Tokio şi care va alerga în martie între Los Angeles şi Las Vegas.

"Am început atletismul cu pantofi cumpăraţi de la second-hand, pe care îi duceam periodic la cizmar pentru a fi peticiţi. În 2011 am alergat maratonul de la Bucureşti cu pantofii peticiţi de cizmar! Îmi doresc să ajung la Tokio! Asta ar însemna să îndeplinesc baremul pentru proba de maraton. O să fie mult mai greu decât la Rio, sunt sigur, dar nu-mi rămâne decât să muncesc din greu şi să fac o cursă bună pentru îndeplinirea baremului. La Rio în 2016, baremul a fost de două ore şi 19 minute", spune Alex.
 
 În martie, Alex va mai bifa o premieră ca maratonist! „În această perioadă mă pregătesc pentru «The Speed Project», care va avea loc la finalul lunii martie, în SUA. Voi face parte din echipa Adidas Runners de 6 alergători care va parcurge, în total, 550 de kilometri, iar traseul este din Los Angeles până în Las Vegas. Eu sunt singurul român care participă şi mă bucur de această oportunitate alături de alţi cinci colegi din alte ţări. Sunt foarte entuziasmat şi aştept cu nerăbdare atât întâlnirea de la Berlin, din februarie, unde am să îi cunosc pe colegii mei, cât şi plecarea mea din martie în America, tot prima dată pentru mine”, dezvăluie Alex pentru Libertatea.

Afla mai multe despre: alexandru corneschimaratonanuntdeciziecursaspecial 

viewscnt
Articole similare