Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţia de criză de la Dinamo analizată de un psiholog: ”Se caută scuze!” Cum este privită ultima decizie a lui Adi Mihalcea

Situaţia de criză de la Dinamo analizată de un psiholog: ”Se caută scuze!” Cum este privită ultima decizie a lui Adi Mihalceagalerie foto
Comentarii

Prezent în studioul Look Sport LIVE, psihologul Mihai Lucian a comentat afirmaţiile făcut de fotbaliştii lui Dinamo după înfrângerea cu Viitorul.

Mihai Lucian, unul dintre cele mai interesante nume din lumea psihologiei de la noi a vorbit în cadrul emisiunii Look Sport LIVE cu Geanina Iacob despre situaţia de la clubul Dinamo.

Formaţia din Ştefan cel Mare, un gigant în Estul Europei fotbaliste, traversează un moment extrem de negru în istoria sa. Recent, chiar la finalul meciului cu Viitorul Constanţa (0-1), Adrian Mihalcea, actualul antrenor al lui Dinamo a confirmat că a apelat la serviciile unui psiholog în speranţa că va redresa situaţia echipei sale.

”Vrem să facem totul cu putinţă să ieşim din starea asta. Au calitate jucătorii, avem nevoie de mai multă încredere în noi. Şi va sta în continuare cu noi. Vom inccerca sa readucem mentalul baietilor pe un drm bun. De aceea am apelat la un psiholog!” a explicat Adrian Mihalcea.

 

Psihologul Mihai Lucian: ”Sportivul trebuie să-şi echilibreze mintea prin echilibrarea spiritului, trupului, energiei”

Mihai Lucian a comentat la Look Sport Live această situaţie. El a descris felul în care psihologia sportivă poate ajuta o echipa sau un sportiv de performanţă, încercând să explice astfel şi situaţia din Ştefan cel Mare: ”La noi nu se face o psihologie sportivă corectă. Probabil voi fi judecat pentru această afirmaţie. Un jucător trebuie să aibă mintea limpede, o anumită cunoaştere. Abordarea nu este pur psihologică. E important să se unească ştiinţa, parapsihologia. Pentru că el dă pe teren multă energie. Trebuie să ştie cum să utilizeze energia vitală, care vine din tine. Dezechilibrele unui sportiv, fie că e fotbalist, tenismen sau şofer de Formula 1, e acelaşi fenomen, el trebuie să-şi echilibreze mintea prin echilibrarea spiritului, trupului, energiei.

Eu nu am văzut asta niciunde în România. El (sportivul) în primele 5 minute nu ştie cum să-şi dozeze energia şi e ca o baterie care se scurge în 5 minute. Sunt scuze că se îngrădeşte libertatea cu acest coronoavirus, sau că mă ascultă soţia acasă... Domnule, ai nevoie de o anumită cunoaştere. Nu mai suntem în epoca sportivilor inculţi de multă vreme. Şi eu am fost sportiv şi eram incult, dar mi-am dorit să sar din acea sferă a incluturii şi să dau tot ce e mai bun în apă, că eram poloist. E importantă cunoaşterea şi abordarea ta ca om. Acasă, la serviciu şi în societate. Sunt nişte lucruri de armonizat, dar nu la nivel de trup. Interiorul trebuie armonizat şi aranjat. Optimizate convingerile din subconştient. E de lucru. Psihilogia sportivă e cea mai dificilă, dar cea mai frumoasă şi din păcate nu se face corect la noi", a mărturisit Mihai Lucian, la Look Sport Live, emisiunea moderată de colega noastră, Geanina Iacob.

Vezi AICI emisiunea integrală

Afla mai multe despre: mihalceapsiholog 

viewscnt
Articole similare