Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţia disperată prin care trec jucătorii din circuitele ATP şi WTA: câteva sute dintre ei au cerut ajutorul ITF. Mihaela Buzărnescu: "Nu mai câştigăm nimic, doar cheltuim"

Situaţia disperată prin care trec jucătorii din circuitele ATP şi WTA: câteva sute dintre ei au cerut ajutorul ITF. Mihaela Buzărnescu: "Nu mai câştigăm nimic, doar cheltuim"

Tenis

Comentarii

Anularea turneelor de tenis i-a adus într-o situaţie disperată pe jucătorii din partea inferioară a clasamentelor ATP şi WTA. O sportivă clasată pe locul 371 în circuitul feminin chiar a lansat o petiţie online prin care cere ajutorul forului internaţional.

Jucătoarea de tenis Sofia Shapatava, locul 371 WTA a lansat o petiţie online prin care cere ajutorul celor trei organizaţii din tenis în această perioadă marcată de criza de coronavirus.

Sportiva din Georgia a declarat că se confruntă cu mari probleme financiare, după ce ITF şi WTA au decis să anuleze turneele din cauza crizei provocate de epidemia Covid-19. Sportiva susţine că situaţia e cu adevărat dramatică pentru sportivii din partea inferioară a clasamentelor, care şi aşa abia câştigau banii pentru a-şi susţine deplasările la turnee şi majoritatea nu au niciun ban pus deoparte. În aceste condiţii îşi văd nu doar viitorul apropiat pus în pericol, ci întreaga carieră sportivă, a declarat jucătoarea din Georgia.

"De obicei făceam bani din antrenat copii sau din premiile de la turnee, dar în această situaţie, când toate ţările şi-au închis graniţele, turneele au fost amânate sau circulaţia a fost interzisă, nu mai am nicio posibilitate de a câştiga bani. Nu avem nicio siguranţă şi nimeni nu se interesează de noi.

Sunt cu adevărat îngrijorată. Ştiu că pot pune mâncare pe masă, dar facturile se adună. Simţim acum, mai mult ca niciodată, că pe nimeni nu interesează soarta noastră. Eu mai am nişte bani, dar cunosc mulţi jucători care nu se mai pot susţine decât pentru o săptămână sau două. Mulţi vor renunţa la tenis, pentru că vor ajunge să îşi cheltuie şi ultimii bani pentru a supravieţui, mulţi nu vor mai putea călători odată ce criza va fi trecut", a declarat Shapatava.

Pentru a-şi ajuta colegii din circuit, sportiva din Georgia a lansat o petiţie online prin care a cerut suportul celor trei foruri de conducere din tenisul mondial, ITF, ATP şi WTA. În momentul redactării acestei ştiri, petiţia adunase deja peste 750 de semnături de la jucători din circuitele ATP şi WTA.

 

Buzărnescu acuză mari probleme financiare

Una dintre jucătoarele cele mai afectate este chiar o româncă, Mihaela Buzărnescu. Jucătoarea de pe locul 120 mondial a fost părăsită de sponsori după seria nefastă de accidentări care au ţinut-o în afara circuitului, iar amânarea turneelor din circuitul WTA a înrăutăţit şi mai mult situaţia.

"Eu deja de 6 luni cheltui din banii mei. Dacă nu jucăm, nu câştigam nimic, doar cheltuim. Eu de 6 luni fac asta. Nu este o perioadă deloc uşoară pentru noi. Nu ştim exact ce să facem şi cum aş putea găsi o sursă de venit în perioada aceasta", a declarat Buzărnescu, potrivit ziare.com.

Din cauza problemelor medicale, Mihaela nu a putut juca deloc în acest an şi nu a încasat nici măcar un euro. Ultima dată a jucat la Tashkent Open, în Uzbekistan, la jumătatea lunii septembrie, însă atunci nu a trecut nici măcar de turul 1 al calificărilor şi a încasat doar 750 de dolari. Ultimul premiu consistent câştigat de Buzărnescu datează de la ediţia de anul trecut a US Open, când a câştigat puţin peste 50.000 de doalri pentru prezenţa în primul tur. De atunci a mai încasat încă 11.000 de dolari, după ce a ajuns în semifinalele unui turneu ITF din Japonia.

În întreaga carieră, Mihaela a câştigat premii în valoare de 2.076.777 de dolari, din care a plătit taxe, deplasări şi staff-ul tehnic.

Afla mai multe despre: tenissituatie disperataatpwtaitfpetitiecoronaviruscovid-19epidemie 

viewscnt
Articole similare