Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţia inedită în care se află Simona Halep la Melbourne: "Sunt înconjurată doar de australieni". Cum a ajuns să facă pereche cu o jucătoare de 16 ani

Situaţia inedită în care se află Simona Halep la Melbourne: "Sunt înconjurată doar de australieni". Cum a ajuns să facă pereche cu o jucătoare de 16 ani

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-1, pe australianca Lizette Cabrera, locul 140 WTA, beneficiară a unui wild card.

Pe tărâm australian, antrenată de un australian, Darren Cahill, cu o parteneră din Australia în proba de dublu, Charlotte Kempenaers-Pocz (16 ani), şi cu adversare australience, atât pe tabloul de simplu, cât şi pe cel de dublu, Simona Halep a glumit pe seama interacţiunilor sale cu locuitorii din "ţara cangurilor".

"Mă simt extraordinar să fiu din nou aici, la Melbourne, şi să joc la Australian Open. Am amintiri foarte frumoase şi întotdeauna este o plăcere să revin şi să încerc să joc cel mai bun tenis al meu. Azi a fost o zi bună, a fost foarte greu să încep turneul, după atât de mul timp. Atunci când joci pentru prima dată împotriva unei adversare, mereu este dificil. Vreau să o felicit, ştiu că încă este tânără, aşa că are tot viitorul înainte.

Îmi place să fiu aici, aşa că îmi place şi să joc împotriva jucătoarelor din Australia. Darren m-a ajutat să fac rost de o parteneră pentru probla de dublu (n.r. Charlotte Kempenaers-Pocz) şi chiar vreau să le mulţumesc organizatorilor, pentru că mi-au oferit un wild-card. Vom juca împotriva unei perechi formate tot din două jucătoare din Australia, aşa că sunt înconjurată doar de australieni.

(n.r. Cred că vom începe să te numim ”Aussie Sim”) Fac parte, oarecum" , a spus Simona Halep.

Halep va evolua în faza următoare cu australianca Ajla Tomljanovic, locul 72 WTA, care a depăşit-o, în prima manşă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe japoneza Misaki Doi, locul 87 WTA.

Halep şi Tomljanovic s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuit şi de fiecare dată s-a impus jucătoarea română. Însă partidele dintre cele două sportive au fost echilibrate: scor 6-4, 7-5, în optimi la Adelaide, în 2020, 6-2, 3-6, 6-1, în turul I la Roland Garros, în 2019, şi 4-6, 6-3, 6-3, în turul al doilea al turneului de la Cincinnati, în 2018.

Calificarea în turul secund este recompensată la Australian Open cu un premiu de 150.000 de dolari australieni (95.600 de euro) şi cu 70 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a AusOpen, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare