Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţia lui Adrian Rus a ajuns la FIFA şi la UEFA. Ce a făcut Federaţia după ce a aflat că jucătorul a fost trimis în Liga a treia, în Ungaria

Situaţia lui Adrian Rus a ajuns la FIFA şi la UEFA. Ce a făcut Federaţia după ce a aflat că jucătorul a fost trimis în Liga a treia, în Ungaria

Echipa națională

Comentarii

FRF a luat atitudine după ce Adrian Rus a fost trimis la echipa a lui Mol Vidi.

Adrian Rus a fost trimis în Liga a treia, la echipa a doua a lui Mol Vidi, după două etape în care fusese titular la formaţia maghiară. S-a spus că maghiarii au luat decizia, imediat după ce Rus a răspuns poizitiv convocării lui Cosmin Contra pentru dubla cu Spania şi Malta. Ungurii ar fi vrut să-l convoace la naţionala lor, fundaşul fiind elegibil.

Federaţia Română de Fotbal nu a rămas indiferentă la această situaţia şi a anunţat, printr-un comunicat de presă, că îl sprijină pe Rus. Ca un prim pas le-a solicitat celor de la FIFA şi celor de la UEFA să analizeze cazul, şi să ia măsuri în situaţia în care este vorba despre un caz de discriminare. 

"Încă sperăm să fie o coincidenţă trimiterea lui Adrian Rus la echipa secundă a clubului imediat după privirea faxului preliminar de convocare la prima reprezentativă a României pentru partidele cu Spania şi Malta din preliminariile Euro 2020 şi după ce jucătorul şi-a manifestat clar dorinţa de a îmbrăca tricoul României.

Ar fi nedrept ca jucătorului să i se încalce dreptul la performanţa sportivă pentru opţiunea lui de a reprezenta România. Această opţiune este protejată, iar orice presiune psihică şi orice tratament injust şi discriminatoriu ne determină totdeauna să apărăm drepturile şi interesele jucătorului.

Mai mult decât atât, o astfel de acţiune din partea clubului ar încălca principiile FIFA şi UEFA cu privire la interzicerea oricărui comportament discriminatoriu ce are drept scop sau efect defavorizarea sau supunerea la un tratament injust ori degradant a unei persoane în cadrul relaţiilor dintre jucători şi cluburile unde îşi desfăşoară activitatea.

În acest context, Federaţia Română de Fotbal a informat FIFA şi UEFA cu privire la situaţia în care se află Adrian Rus, solicitând evaluarea acesteia şi adoptarea măsurilor ce se impun.

Totodată, în temeiul bunelor relaţii ce guvernează activitatea FRF şi AFAN, a solicitat sindicatului membru FIFPRO sprijinul pentru toate demersurile către sindicatul maghiar şi Asociaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti, astfel încât evoluţia jucătorului şi drepturile sale să fie apărate.

Federaţia Română de Fotbal va continua să monitorizeze cu evoluţia situaţiei şi va întreprinde toate acţiunile în sprijinul lui Adrian Rus", se anunţă într-un comunicat al Federaţiei Române de Fotbal. 

Adrian Rus a fost cumpărat de Mol Vidi în această vară, în schimbul sumei de 500.000 euro. Fundaşul era împrumutat de Sepsi de la Academia Puskas. 

Afla mai multe despre: romaniarusfrfuefafifa 

viewscnt
Articole similare