Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţia sportivei Shuai Peng îngrijorează în continuare WTA

Situaţia sportivei Shuai Peng îngrijorează în continuare WTA

Tenis

Comentarii

Preşedintele WTA, Steve Simon, este în continuare “profund îngrijorat” în ceea ce priveşte libertatea de exprimare a sportivei chineze Shuai Peng, a declarat un purtător de cuvânt al forului, pentru AFP.

“Steve Simon a decis să nu reia contactul cu ea prin email, deoarece nu există siguranţa că răspunsurile ar fi ale sportivei. El a contactat-o pe Peng Shuai prin diverse căi de comunicare. I-a trimis două mailuri, însă era clar că răspunsurile au fost influenţate de alţii”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Duminica trecută, preşedintele CIO, Thomas Bach, a avut o discuţie prin apel video cu Shuai Peng. Shuai Peng a mulţumit CIO pentru grija arătată pentru ea şi a explicat că este bine şi în siguranţă, acasă la Beijing, însă a adăugat că vrea să i se respecte intimitatea în acest moment. De aceea preferă să îşi petreacă timpul cu prietenii şi familia. Ea va continua să fie implicată în tenis, sportul pe care îl iubeşte mult, a explicat atunci CIO.

Amnesty International a criticat această intervenţie a lui Thomas Bach, precizând că forul olimpic "intră în ape periculoase” cu apelul video efectuat. "Ar trebui să fie extrem de atenţi să nu participe la vreo ascundere a unei posibile încălcări a drepturilor omului", a declarat Alkan Akad, cercetător de la Amnesty China.

De asemenea, WTA a precizat, luni, că apelul video dintre jucătoarea de tenis Peng Shuai şi preşedintele CIO, Thomas Bach, nu este suficient pentru a risipi îngrijorările cu privire la soarta sportivei chineze, care a acuzat un fost înalt oficial guvernamental de viol.

Shuai Peng, dublă campioană de Grand Slam la dublu şi una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din China, l-a acuzat public pe Zhang că a forţat-o să facă sex în locuinţa lui, potrivit capturilor de ecran ale unei postări de pe reţelele de socializare, ştearsă la scurt timp de cenzură.

Dispariţia ei din viaţa publică timp de mai bine de două săptămâni după postare a provocat un val de îngrijorare internaţională, WTA şi Organizaţia Naţiunilor Unite cerând o anchetă cu privire la acuzaţiile ei de agresiune sexuală.

Afla mai multe despre: shuai pengwtasteve simon 

viewscnt
Articole similare