Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie dramatică în sportul românesc! Fără buget aprobat, federaţiile sportive riscă să tragă obloanele!

Situaţie dramatică în sportul românesc! Fără buget aprobat, federaţiile sportive riscă să tragă obloanele!

Special

Comentarii

O ţară întreagă aşteaptă aprobarea bugetului pentru 2019 pentru ca mai banii să poată ajunge la ministere.

Nici sportul românesc nu face notă separată. Federaţiile olimpice aşteaptă ca MTS să primească bugetul aprobat pentru ca ulterior să intre la discuţii cu noul ministru Bogdan Matei, care le va comunica pe ce bani vor putea miza în acest an.

Drama e că s-a intrat în luna martie, marile competiţii bat la uşă iar federaţiile se văd în incapacitatea de a-şi putera trimite echipele naţionale la concursurile internaţionale de top. "Nu mai sunt bani. Nu ştiu ce se va întâmpla. Nu avem de unde produce fonduri pentru a trimite loturile la Campionatele Europene sau alte competiţii importante. Dacă nu se va aproba bugetul riscăm să închidem obloanele şi să plecăm acasă", a precizat pentru TelekomSport un oficial al unei federaţii olimpice care aţinut să-şi păstreze anonimatul.

"Problema e că nici nu poţi merge la ministru să-i ceri socoteală pentru că nici el nu poate face nimic. Nu există încă bugetul naţional aprobat. Aşa că, ne rămâne doar să aşteptăm", a adăugat acelaşi oficial federal.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, vineri, la Curtea Constituţională, Legea bugetului de stat pentru anul 2019, reclamând că încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

Preşedintele afirmă în sesizare că au fost încălcate rolului şi atribuţiile Consiliului fiscal. De asemenea, în opinia preşedintelui, au fost încălcate principiile şi reglementările privind responsabilitatea fiscal-bugetară, dar şi normele de tehnică legilsataivă.

Anterior, preşedintele a declarat că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate.

Sesizarea preşedintelui va fi discutată în 6 martie de Curtea Constituţională.

Afla mai multe despre: federatiibuget,  

viewscnt
Articole similare