Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie extrem de strânsă în grupa 3 din Liga B Nations League. Rusia, Ungaria şi Turcia luptă pentru promovare.

Situaţie extrem de strânsă în grupa 3 din Liga B Nations League. Rusia, Ungaria şi Turcia luptă pentru promovare.galerie foto
Comentarii

Primele 3 clasate, toate cu şanse reale de promovare. Turcia poate promova dar şi retrograda.

Grupa 3 din Liga B Nations League este una cu o situaţie extrem de complicată. Primele 3 clasate au toate şansa de a termina grupa pe locul 1 şi de a promova în Liga A.

Rusia şi Ungaria au ambele câte 8 puncte. În caz de egalitate la final de grupă, Rusia stă mai bine datorită rezultatelor din meciurile directe. Turcia este într-o situaţie extrem de bizară. Turcii pot prinde locul 1 în grupă şi pot promova mai departe dar pot termina şi pe locul 4, loc care i-ar duce în Liga C. Turcia joacă în deplasare cu Ungaria. Dacă va câştiga meciul cu Ungaria, iar Rusia va pierde sau va face egal în Serbia, atunci turcii câştigă grupa şi promovează în Liga A. În tur, Ungaria a câştigat cu 1-0. La egalitate de puncte cu Rusia, Turcia are avantaj. În schimb, dacă pierd meciul din Ungaria, iar Serbia bate acasă Rusia, sârbii îi egalează pe turci la puncte şi trec în faţa lor datorită numărului de goluri mai mare marcate în deplasare în meciurile directe. În această variantă, Turcia ajunge pe ultimul loc în grupă şi retrogradează.

Rusia este singura formaţie care depinde numai de ea în lupta pentru locul 1. Cu o victorie în Serbia, are locul 1 asigurat indiferent ce se întâmplă în celălalt meci din grupă. Toate cele 4 echipe din grupă sunt calificate pentru Campionatul European care va avea loc anul viitor. Rusia şi Turcia au reuşit să se califice direct în timp ce Ungaria şi Serbia au disputat două meciuri de baraj pe care le-au câştigat şi astfel şi-au asigurat prezenţa la turneul de anul viitor.

Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: liga natiunilor 

viewscnt
Articole similare