Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie halucinantă în play-out-ul Superligii! Doar două echipe ar avea dreptul să participe în barajul pentru cupele europene | EXCLUSIV

Situaţie halucinantă în play-out-ul Superligii! Doar două echipe ar avea dreptul să participe în barajul pentru cupele europene | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Play-out-ul din Superliga se anunţă unul extrem de dificil pentru mai multe echipe din partea inferioară a clasamentului, în primul eşalon al fotbalului românesc.

Universitatea Cluj este liderul play-out-ului după prima etapă, cu 24 de puncte. FC Hermannstadt şi UTA Arad sunt imediat în spatele "şepcilor roşii", după ce şi-au disputat partidele din prima etapă, fiecare cu câte 23 de puncte.

Locurile şapte şi opt, primele două locuri din play-out, dispută un baraj pentru preliminariile UEFA Conference League. Câştigătoarea barajului va înfrunta echipa clasată pe poziţia a treia, sau, a patra, în funcţie de câştigătoarea Cupei României.

Problema unor cluburi din play-out sunt datoriile, care nu le-ar permite să depună actele pentru participarea în preliminariile competiţiilor europene, în sezonul viitor.

Situaţie nemaiîntâlnită, în play-out-ul din Superliga

Din informaţiile Orange Sport, singurele echipe probabile care au, în acest moment, posibilitatea să-şi depună actele necesare obţinerii licenţei pentru participarea în cupele europene sunt Universitatea Cluj şi FC U Craiova 1948.

De asemenea, Dinamo Bucureşti şi FC Hermannstadt nu îşi pot depune actele pentru licenţa europeană, din cauza faptului că ambele cluburi se află în insolvenţă.

Pentru a evita anularea barajului dintre cele două echipe de play-out, cel puţin două formaţii cu drept de participare în cupele europene trebuie să termine play-out-ul pe primele patru poziţii, între locul 7 şi locul 10. Astfel, presiunea cade pe FC U Craiova 1948, care are o misiune dificilă, în acest play-out. 

"Nu ştim dacă va fi baraj, am impresia că trebuie să fii în primele 10. Craiova lui Mititelu este destul de jos la momentul ăsta, da, echipa e bună, dar e acolo.", a declarat Constantin Zotta, la emisiunea Sport Report. 

Sistemul celor de la UEFA pentru obţinerea unei licenţe pentru cupele europene cere unui club, ca în momentul în care încearcă să-şi obţină dreptul pentru cupele europene, să nu aibă datorii, să fie la zi cu plăţile. Cluburile îşi pot rezolva situaţia până pe data de 31 martie.

"O să vedem într-adevăr dacă nu îşi vor depune şi celelalte, e problemă de datorii. Se pot achita şi datoriile, 31 martie este termenul limită. Nu este departe, iar banii nu se găsesc aşa uşor.", a spus MM Stoica.

Bogdan Cosmescu a vorbit despre situaţia cluburilor din play-out şi consideră că nu este normal ca un număr atât de ridicat de echipe să nu poată îndeplini cerinţele pentru depunerea dosarului, pentru obţinerea licenţei europene.

"Nu se poate aşa ceva, trebuie să găsim nişte soluţii de finanţare, din 10 echipe din play-out două sunt în insolvenţă şi doar încă două îşi depun licenţa europeană. Îţi dai seama ce probleme sunt în fotbalul românesc?", a declarat Bogdan Cosmescu, la emisiunea Minutul 91.

Afla mai multe despre: superligaplayoutuniversitatea clujfc u craiovamm stoicaconstantin zotta 

viewscnt
Articole similare