Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie incredibilă la Campionatul Mondial de rugby. Un jucător din cinci ar putea evolua pentru altă ţară. România a fost exclusă pentru un caz asemănător

Situaţie incredibilă la Campionatul Mondial de rugby. Un jucător din cinci ar putea evolua pentru altă ţară. România a fost exclusă pentru un caz asemănător

Rugby

Comentarii

Vineri, 20 septembrie, începe Campionatul Mondial de rugby. Din păcate, România, care ar fi trebuit să joace meciul de deschidere împotriva Japoniei, absentează în premieră de la turneul final. Ediţia din acest an are o caracteristică inedită. O cincime din jucătorii prezenţi la Mondial ar putea reprezenta la fel de bine şi altă naţiune.

170 din 778, adică 22 la sută din jucătorii de rugby de la Campionatul Mondial au fost născuţi în altă ţară decât cea pe care o reprezintă la turneul final.

În ciuda faptului că participă 20 de echipe, la Campionatul Mondial de rugby vor fi reprezentate 30 de naţiuni diferite, printre care Germania, Camerun, Algeria şi Spania. Aproapte toate loturile selecţionatelor calificate au cel puţin un jucător care ar putea reprezenta altă ţară.

Printe cele mai cunoscute exemple sunt George North, cel care joacă pentru Ţara Galilor, dar care a fost născut în Anglia şi Billy Vunipola, care evolueză pentru Anglia, dar care af ost născut în Australia şi care, la fel de bine, ar putea reprezenta şi Tonga, datorită locului de naştere al părinţilor.

Cea mai cosmopolită naţională este cea din Samoa. 20 din cei 33 de jucători convocaţi ar fi eligibili şi pentru o altă reprezentativă.

La polul opus se află Uruguay, Rusa şi Argentina. Ele sunt singurele naţionale care participă la Campionatul Mondial fără niciun jucător născut într-o altă ţară.

Cele cinci echipe cu cea mai mare raţie de jucători născuţi în afara ţării

 

Samoa - 61%
Scoţia - 48%
Tonga - 45%
Japonia - 45%
SUA - 42%

Cele cinci echipe cu cea mai mare raţie de jucători născuţi în propria ţară

Argentina - 100%
Rusia - 100%
Uruguay - 100%
Georgia - 98%
Africa de Sud - 97% 

Din păcate, România ratează pentru prima dată o ediţie a Campionatului Mondial de rugby. Stejarii au fost excluşi pentru un caz similar, de naturalizare, iar în locul lor a apărut naţionala Rusiei, cea care va juca meciul de deschidere împotriva Japoniei.

Motivul excluderii României a fost folosirea lui Faka'osilea, jucător care nu era eligibil, deoarece evoluase în trecut pentru Tonga. Prin aceeaşi situaţie a trecut şi Belgia, care a folosit cinci jucători fără drept de joc şi Spania, care a avut doi jucători neeligibili.

Campionatul Mondial se desfăşoară în Japonia, între 20 septembrie şi 2 noiembrie. 

Afla mai multe despre: rugbycampionatul mondialjaponiaromania 

viewscnt
Articole similare