Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie limită pentru FC Barcelona! Clubul riscă falimentul dacă nu va reduce cu aproape 200 de milioane de euro masa salarială

Situaţie limită pentru FC Barcelona! Clubul riscă falimentul dacă nu va reduce cu aproape 200 de milioane de euro masa salarială

FC Barcelona

Comentarii

Conducerea interimară a clubului FC Barcelona este pusă într-o situaţie foarte dificilă: trebuie să taie din salariile jucătorilor pentru a nu risca falimentul!

Ruina economică ameninţă grav clubul FC Barcelona. Gruparea catalană trebuie să reducă 190 de milioane de euro la nivelul masei salariale până joia viitoare, pentru că riscă falimentul în ianuarie, anunţă RAC1.

Problema catalanilor este foarte gravă în acest moment, pentru că până săptămâna viitoare, clubul trebuie să taie cu 30% salariile. Negocierile au început deja în cursul săptămânii trecute şi au fost purtate de avocaţii clubului şi de jucători. Pare o rămăşiţă catastrofală a gestiunii fostului preşedinte Josep Maria Bartomeu.

Vor urma alte întâlniri cu jucătorii şi reprezentanţii acestora, care deşi nu vor să cedeze atât de uşor, au dorinţa de a-şi da mâna pentru a salva clubul, anunţă presa din Spania.

Preşedintele interimar al Barcelonei, Carles Tusquets a lansat deja un semnal de alarmă cu privire la situaţia clubului după pandemie: "Principala noastră problemă este cea economică. Pandemia a afectat în mod special FC Barcelona. Clubul depinde de turim şi, acum, situaţia nu este deloc una confortabilă" a avertizat acesta.

Ce salarii au fotbaliştii Barcelonei

1. Lionel Messi (100 de milioane de euro brut)
2. Antoine Griezmann (34 de milioane de euro brut)
3. Philippe Coutinho (24 de milioane de euro brut)
4. Sergio Busquets (22 de milioane de euro brut)
5. Gerard Pique (20 de milioane de euro brut)
6. Jordi Alba (20 de milioane de euro brut)
7. Ousmane Dembele (20 de milioane de euro brut)
8. Frenkie de Jong (16 milioane euro brut)
9. Samuel Umtiti (14 milioane euro brut)
10. Miralem Pjanic (14 milioane euro brut)

Iar lucrurile tind să nu devină deloc simple. Leo Messi nu şi-a clarificat încă situaţia în club. Presa iberică anunţă că argentinianul nu este mulţumit cu salariul său şi va accepta cu greu o diminuare a contractului, astfel că cel mai probabil, oficialii clubului vor încerca să salveze din masa salarială reducând din salariile celorlalţi jucători.

Situaţie deloc confortabilă, pentru că pare greu de crezut că Griezmann, Coutinho sau Busquets vor accepta să li se reducă lor salariile cu 30% şi lui Messi nu.

Afla mai multe despre: salarii barcelonafinante barcelona 

viewscnt
Articole similare