Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie "tragi-comică" la Arad. UTA a cedat stadionul Primăriei pentru reconstrucţie, iar acum trebuie să plătească o chirie uriaşă pentru a juca pe noua arenă

Situaţie "tragi-comică" la Arad. UTA a cedat stadionul Primăriei pentru reconstrucţie, iar acum trebuie să plătească o chirie uriaşă pentru a juca pe noua arenă

Fotbal

Comentarii

După 12 ani de aşteptare, UTA Arad a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc. Chiar în anul în care nou arenă "Francis von Neuman" avea să fie inaugurată. Cu toate acestea, există şanse mari ca echipa să nu-şi mai poată desfăşura meciurile pe acest stadion, cedat de bună voie Primăriei, din cauza costurile foarte mari solicitate.

Povestea este una atipică. Baronul Francisc Neuman a construit vechiul stadion pentru echipa de fotbal, iar în urmă cu câţiva ani, entitatea sportivă a cedat stadionul Primăriei, pentru a-l aduce la standarde europene, ceea ce s-a şi întâmplat, însă fără a-i schimba destinaţia.

Acum, când stadionul e gata, iar culoarea politic s-a schimbat recent în Arad, există pe ordinea de zi a Consiliului Local Arad un Proiect de Hotărâre prin care clubul UTA Arad trebuie să plătească chirie dacă mai vrea să joace pe noua arenă. Iar sumele sunt exorbitante.

Potrivit aradon.ro, pentru un meci în Liga 1, Primăria Arad solicită 13.500 lei, la care se mai adaugă costuri suplimentar: nocturna, gazon, închiriere spaţii depozitare, spaţii de publicitate etc. La un calcul simplu, pentru un sezon întreg, UTA ar trebui să plătească Primăriei nu mai puţin de 400.000 de euro, o sumă imensă pentru un club nou-promovat. 

În plus, administraţia locală precedentă a promis alocarea a 5 milioane de lei echipei de fotbal, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar cea de-a doua sesiune de finanţare nerambursabilă se va face undeva pe 10 noiembrie, cu o lună mai devreme decât terminarea anului competiţional, iar banii vor fi infimi.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare