Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Six Nations | Anglia a spulberat Italia, spectacol la Cardiff şi final de poveste la Franţa - Irlanda. VIDEO | Aici ai analiza rundei făcută de Florin Căruceru

Six Nations | Anglia a spulberat Italia, spectacol la Cardiff şi final de poveste la Franţa - Irlanda. VIDEO | Aici ai analiza rundei făcută de Florin Căruceru

Rugby

Comentarii

Turneul celor Şase Naţiuni, ediţia din 2018, a debutat oficial la Telekom Sport. În primul meci al zilei, Ţara Galilor a spulberat Scoţia, în direct pe Telekom Sport 1. În cealaltă partidă, Franţa - Irlanda, jucată sâmbătă, de la ora 18:45, am avut parte de un final de poveste. Irlandezii s-au impus cu un drop goal reuşit de Sexton în cel de-al treilea minut de prelungiri!

Duminică, Anglia n-a avut nicio problemă să treacă de Italia chiar pe Olimpico. A fost 46-15 pentru britanici.

Program meciuri în Turneul celor Şase Naţiuni - EXCLUSIV la Telekom Sport


Florin Căruceru ne oferă analiza primei runde chiar de la Roma, acolo unde s-a jucat meciul Italia - Anglia.

Etapa 1 | 3-4 februarie

Italia - Anglia 15-46 (exclusiv Telekom Sport 4)

Ţara Galilor - Scoţia 34-7 (exclusiv Telekom Sport 1)

Ţara Galilor a început entuziasmant ediţia 2018 a Turneului celor Şase Naţiuni. S-a impus cu 34 la 7 în faţa Scoţiei, într-un meci în care Leigh Halfpenny şi-a spulberat concurenţa. Al treilea cel mai bun marcator din istoria rugbiului galez, Halfpenny şi-a trecut în cont 24 de puncte, cu două eseuri şi şase transformări.

Evens şi Davies au adăugat alte două eseuri pentru galezi, care la un moment dat conduceau cu 34 la 0. Scoţia şi-a salvat onoarea pe final. Horne a culcat balonul în terenul de ţintă galez în ultimul minut al partidei, apoi Russell a transformat pentru a închide tabela la 34-7.

Franţa - Irlanda 13-15 (exclusiv pe Telekom Sport 2)

Duelul dintre Franţa şi Irlanda şi-a respectat pe deplin statutul de derbi în etapa întâi din Turneul celor Şase Naţiuni. Prima parte a meciului a fost una extrem de echilibrată, decisă doar de loviturile de pedeapsă. Johnny Sexton a transformat de patru ori pentru a le oferi britanicilor un avantaj de 12 la 6. Cei 80.000 de fani de pe Stade de France au avut de aşteptat 70 de minute pentru un eseu.

Cu 8 minute înainte de final, Teddy Thomas a aruncat tribunele în aer, apoi Maxime Machenaud a transformat cu încredere şi i-a adus pentru prima oară pe francezi în avantaj. A fost 13-12 în mintul 74.  Irlanda a atacat cu toate liniile într-un final electrizant de meci, iar insistenţele i-au fost răsplătite. Johnny Sexton şi-a completat seara perfectă cu un dropgol în minutul 3 de prelungiri, iar Irlanda a pornit cu dreptul în noua ediţie de Six Nations.

Etapa 2 - 10-11 februarie | Irlanda - Italia; Anglia - Ţara Galilor; Scoţia - Franţa

Etapa 3 - 23-24 februarie | Franţa - Italia; Irlanda - Ţara Galilor; Scoţia - Anglia

Etapa 4 - 10-11 martie | Irlanda - Scoţia; Franţa - Anglia; Ţara Galilor - Italia

Etapa 5 - 17 martie | Italia - Scoţia; Anglia - Irlanda; Ţara Galilor - Franţa

Afla mai multe despre: rugbyturneul celor sase natiunisix nation6 nation,  

viewscnt
Articole similare