Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Soarta lui Mircea Sandu a fost decisă. Tribunalul Bucureşti a dat verdictul în cazul în care fostul preşedinte FRF era acuzat de luare de mită

Soarta lui Mircea Sandu a fost decisă. Tribunalul Bucureşti a dat verdictul în cazul în care fostul preşedinte FRF era acuzat de luare de mită

Fotbal intern

Comentarii

Tribunalul Bucuresti a dat decizia cu privire la acuzaţiile aduse lui Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. DNA l-a trimis pe acesta în judecată pentru luare de mită.

Conform sport.ro, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu, în dosarul în care era acuzat de DNA pentru luare de mita. Fostul preşedinte FRF ar fi luat şpagă peste 700 de mii de lei de la reprezentanţii casei de avocatură care castigase un proces al  FRF.

De asemenea, soţia lui Mircea Sandu a fost achitată şi ea, pentru acuzaţia de complicitate. Sentinţa nu este însă definitivă.

Ştirea iniţială:

DIICOT a anunţat, marţi, 6 octombrie, trimiterea în judecată a trei persoane ”pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani”.

Unul dintre inculpaţi este fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu, iar dosarul vizează modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, judeţul Ilfov.

În cauză s-a reţinut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, a trasmis, marţi, DIICOT.

Potrivit procurorilor, în vederea atingerii scopului infracţional, ”a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu priofil sportiv”.

”O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii”, au mai transmis procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

În mai 2017, DIICOT anunţa că fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

În dosar mai erau vizaţi Bogdan Petculescu, Ziv- Asher Tetelman şi Puiu Tetelman, în legătură cu modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, judeţul Ilfov.

"Există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit, împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, arăta atunci DIICOT.

Afla mai multe despre: mircea sandutribunal 

viewscnt
Articole similare