Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şoc în Formula 1. Ferrari la un pas să părăsească Marele Circ

Şoc în Formula 1. Ferrari la un pas să părăsească Marele Circ

Formula 1

Comentarii

Jean Todt, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), consideră că o eventuală ieşire a scuderiei Ferrari din Campionatul Mondial de Formula 1 ar fi "prea dureroasă" pentru renumita marcă italiană, cea mai titrată dintre participantele la "Marele Circ".

"Ferrari este o marcă unică, între automobilele de cursă şi de stradă. Consider că ar fi prea dureros pentru echipa italiană să nu participe la Formula 1", a declarat Todt, fost "team principal" la Ferrari în perioada în care scuderia de la Maranello domina cursele de Formula 1, avându-l ca pilot principal pe multiplul campion mondial german Michael Schumacher.

Conducătorul FIA a avut această luare de poziţie după ce preşedintele Ferrari, Sergio Marchionne, a afirmat că echipa sa ar putea părăsi Formula 1 în cazul în care vor fi luate decizii contrare intereselor sale. Avertismentul lui Marchionne vine după ce FIA şi Liberty Media, noul proprietar al Formulei 1, au dezvăluit planul privind introducerea unui motor mai economic şi mai puţin zgomotos, cu mai multe componente standardizate, pentru a înlocui actualele propulsoare, începând din 2021.

Libery Media doreşte să echilibreze costurile echipelor şi să distribuie beneficiile într-un mod mai echitabil, după expirarea actualului acord comercial, scadent în 2020, precizează Corriere dello Sport.

Ferrari, care va sărbători anul acesta şapte decenii de existenţă, încasează plăţi speciale în baza statutului său istoric, având chiar drept de veto în anumite decizii, în baza actualului contract.

Afla mai multe despre: ferrariformula 1marele circjean todtfiasocla un pas sa paraseascascuderie 

viewscnt
Articole similare