Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şoc în Franţa. Cel puţin un club important ar putea fi exclus din Europa

Şoc în Franţa. Cel puţin un club important ar putea fi exclus din Europa
Comentarii

Grupările Olympique Marseille şi Olympique Lyon sunt vizate de proceduri disciplinare ale UEFA după meciurile cu Athletic Bilbao, respectiv ŢSKA Moscova, disputate săptămâna trecută în optimile de finală ale Ligii Europa.

Echipa de fotbal Olympique Lyon ar putea fi suspendată din competiţiile europene după ce a fost trasă la răspundere de UEFA pentru incidentele dinaintea partidei cu ŢSKA Moscova de joia trecută din Europa League, scrie BBC.

Lyon a pierdut jocul cu 3-2, iar ŢSKA a acces în sferturi deşi fusese învinsă la Moscova cu 1-0.

Clubul francez se află deja sub incidenţa unei interdicţii de doi ani în cupele europene, interdicţie momentan suspendată de forul fotbalistic european, după violenţele din aprilie 2017 din sferturile de finală ale aceleiaşi competiţii europene inter-cluburi.

Potrivit regulamentului UEFA, ''dacă în perioada suspendării unei interdicţii se produc noi incidente, sancţiunea iniţială trebuie pusă în practică şi se pot aplica noi pedepse''.

Cel puţin opt poliţişti au fost răniţi joia trecută, la Lyon, în urma unor incidente produse înaintea meciului dintre echipa locală Olympique şi formaţia rusă ŢSKA Moscova, din cadrul manşei secunde a optimilor de finală ale competiţiei de fotbal Europa League.

Potrivit poliţiei franceze, între 100 şi 150 de ultraşi ai lui Olympique Lyon i-au atacat pe agenţii antitero prezenţi în jurul stadionului, aruncând cu diverse proiectile în direcţia lor şi a unuia dintre vehiculele acestora, pe care l-au deteriorat.

Au fost efectuate trei arestări, în timp ce şase poliţişti au fost răniţi uşor, alţi doi având leziuni mai serioase.

Meciul dintre Olympique Lyon şi ŢSKA Moscova nu a fost considerat "de risc ridicat" de către autorităţi, în ciuda violenţelor recente în care au fost implicaţi suporterii ruşi în Spania şi a reţinerii unuia dintre ei la Marsilia, pentru o agresiune comisă în timpul EURO 2016.

În aprilie 2017, tot la Lyon, au avut loc incidente cu ocazia meciului din sferturile de finală ale Europa League împotriva turcilor de la Beşiktaş Istanbul, cu confruntări în afara stadionului şi un teren invadat înaintea startului jocului.

Cele două cluburi, care au fost amendate cu 100.000 de euro, au primit atunci o suspendare de doi ani, activată însă doar în cazul producerii unor incidente similare în următorii doi ani, în competiţiile europene. 

Afla mai multe despre: frantamarseillelyonsanctiune disciplinarauefaeuropa leaguebilbaotska moscova 

viewscnt
Articole similare