Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC la Atletico Madrid! Antrenorul şi-a dat demisia după 8 ani! Cine îl va înlocui pe banca tehnică

ŞOC la Atletico Madrid! Antrenorul şi-a dat demisia după 8 ani! Cine îl va înlocui pe banca tehnicăgalerie foto

La Liga

Comentarii

Veste de ultimă oră dinspre Atletico Madrid. Gruparea de pe Wanda Metropolitano a rămas fără Mono Burgos, secundul lui Simeone, şi unul dintre cei mai importanţi oameni din anturajul antrenorului.

După 8 ani şi jumătate la Atletico Madrid, "Mono" Burgos, secundul lui Diego Pablo Simeone şi-a prezentat demisia şi a decis să încerce o aventură pe cont propriu. Fostul secund al lui Simeone era cel mai apropiat om de tehnicianul care a făcut minuni pe banca tehnică a "colchonerilor", iar renunţarea sa la funcţia de antrenor secund vine ca o surpriză de proporţii. Chiar şi pentru Diego Pablo Simeone, care în urmă cu două săptămâni, sublinia într-un interviu acordat în Argentina, cât de importantă este colaborarea dintre ei.

Conform presei spaniole, Burgos va fi înlocuit de Nelson Vivas, care deja lucrează cu stafful lui Simeone. De asemenea, în staff va fi inclus de acum şi Gabi, fostul fotbalist al "colchonerilor"

Cine este Mono Burgos

Germán Burgos este "omul bun la toate" după cum îl descria Diego Pablo Simeone. Multă lume a vehiculat varianta că intre cei doi ar exista un conflict mai vechi, negat de fiecare parte, cu fiecare ocazie.

Argentinianul în vârstă de 51 de ani este un fost portar, care a evoluat la Ferro Carril, River Plate, Mallorca şi Atletico Madrid. A jucat şi pentru naţionala Argentinei, iar din 2011 este secundul lui Simeone, în experienţele acestuia la Catania, Racing Club şi Atletico Madrid. O voce foarte puternică în vestiar, Burgos s-a remarcat atunci când Simeone a lipsit de bancă sau în duelurile încărcate de rivalitate cu Real Madrid şi FC Barcelona.

Ca jucător a cucerit patru titluri în Argentina şi Copa Libertadores în 1996. El este primul om din fotbal care a folosit Google Glass într-un meci oficial de fotbal. Apreciat pentru flair-ul său, dar şi pentru apropierea de jucători, Burgos avea un salariu de 1.2 milioane de euro stagional. Se vorbeşte că ar urma să preia o echipă din prima ligă argentiniană.

Atletico Madrid şi-a reluat antrenamentele

In a doua săptămână a lunii mai, fotbaliştii lui Atletico Madrid au revenit la antrenamente sub comanda lui Diego Pablo Simeone.

Jucătorii au ajuns la centrul sportiv cu maşinile proprii şi cu măşti şi mănuşi. Lor li s-a luat temperatura imediat ce au coroborât din autovehicule. Fotbaliştii s-au pregătit, în grupuri mici, cu păstrarea distanţei, pe două terenuri din apropierea parcării. Portarii s-au antrenat pe un al treilea teren.

Fiecare jucător a avut la dispoziţie un scaun pe teren pentru odihnă, apă şi prosop.

Interesant este că Burgos nu a făcut parte din echipa tehnică a lui Simeone, la revenirea de după pandemie. Pe un teren s-au aflat antrenorul principal Diego Simeone şi preparatorul fizic Oscar Ortega, iar pe celălalt secunzii Nelson Vivas şi Carlos Menendez. Toţi tehnicienii au purtat măşti şi mănuşi.

Fiecare jucător a beneficiat de o minge, care a fost dezinfectată la finalul antrenamentului. După şedinţa de pregătire, fotbaliştii au mers direct la maşini şi au plecat acasă.

Afla mai multe despre: diego simeoneburgos 

viewscnt
Articole similare